open-navfaktor-logo
search
Ima FIFA-inu značku
Ovo još niste vidjeli: Ugledni engleski sudija luđački slavio pobjedu svog tima
Slavlje 50-godišnjeg sudije, koji je nedavno postao prvi arbitar sa 100 crvenih kartona u Premier ligi, nije prošlo neopaženo kod kamermana Sky Sports
14.05.2019. u 08:07
get url
text

Mike Dean, jedan od najpoznatijih engleskih fudbalskih sudija, luđački je slavio plasman Tanmere Roversa u finale play-offa u finale Lige 2, četvrtog ranga engleskog fudbala.

U revanš-susretu polufinala doigravanja Tanmere je odigrao 1:1 u gostima kod Forest Green Roversa, što je bilo dovoljno da izbori finale koje se 25. maja igra na Wembleyju jer su u prvom meču slavili s 1:0.

Poznati sudija nije se mogao sakriti emocije, a čini se da se nije ni trudio suzdržati u proslavi uspjeha tima za koji navija. Nakon što je njegov kolega na travnjaku označio kraj utakmice, Dean se čak popeo na ogradu na tribinama i bez ustezanja slavio trijumf tima svog kluba.

Slavlje uglednog 50-godišnjeg sudije koji od 2013. godine posjeduje FIFA-inu značu, a koji je nedavno postao prvi arbitar sa 100 crvenih kartona u Premier ligi, nije prošlo neopaženo ni kod kamermana Sky Sportsa koji su radili prijenos utakmice.

Na kraju vrijedi kazati da će protivnik Tanmereu u finalu play-offa za Ligu 1, na kultnom Wembleyju, biti ekipa Newporta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.