Kapić je mjesecima bio žrtva Vedada B. i Mehmeda B., koji su nakon jučerašnjeg hapšenja kasno sinoć predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Obojica su odranije poznati policiji.

- Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita tužilac, bit će odlučeno o eventualnom prijedlogu pritvora - kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, pod čijim nadzorom je izvršena akcija hapšenja.

VEZANI TEKST - Uhapšeni iznuđivači koji su od sportiste sarajevskog kluba uzeli sat od 240.000 KM i pokušali uzeti "porsche"

Iz FUP-a su jučer saopćili da su po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pretresli pokretne stvari koje spomenute osobe koriste, te da su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za automobil "porsche panamera", koji je predmet ovog krivičnog djela.

- Uhapšeni se sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura (blizu 240.000 KM), te na isti način pokušali oduzeti spomenuto putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni – saopćili su iz FUP-a.