open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je najbolji tim 3. kola Premijer lige BiH u fudbalu
Utakmice 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igrane su od petka do ponedjeljka.
03.08.2021. u 19:59
get url
text

Prvi su na teren istrčali fudbaleri Slobode, koji su savladali Leotar sa 1:0 i zadržali stopostotan učinak u dosadašnjem dijelu sezone.

U subotu su do pobjeda stigli fudbaleri Željezničara i Zrinjskog, dok su nedjelja i ponedjeljak rezervisani za senzacije.

Prvo je Radnik uzeo bod protiv Širokog Brijega na Pecari, da bi prvog dana vikenda Rudar slavio na gostovanju kod Veleža.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim 3. kola kojeg sačinjavaju: Azur Aljkanović (Radnik), Josip Ćorluka (Zrinjski), Muharem Ćivić (Sloboda), Vedran Vrhovac (Željezničar), Josip Barišić (Zrinjski), Ivan Bašić (Zrinjski), Dženis Beganović (Sloboda), Mustafa Mujezinović (Željezničar), Joseph Amoah (Rudar), Luka Juričić (Željezničar) i Nikola Mandić (Rudar).

Azur ALJKANOVIĆ (FK Radnik): Bijeljinci su do prvog boda u novoj sezoni stigli na gostovanju kod Širokog Brijega. Na Pecari je briljirao golman Azur Aljkanović, koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama spašavao svoj gol.

Mladi reprezentativac BiH "skinuo" je dva čista zicera, te je najzaslužniji što su Semberci neporaženi napustili za njih uvijek teško gostovanje u Širokom Brijegu.

Josip ĆORLUKA, Hrvoje BARIŠIĆ, Ivan BAŠIĆ (NK Zrinjski): Kada jedna ekipa zaustavi Sarajevo i na "vrućem" gostovanju na Koševu ne dozvoli da domaćin uputi i jedan udarac u okvir gola, onda zaslužuje da odnese bodove sa našeg najvećeg stadiona.

Zrinjski je uspio u tome. Zadnja linija Plemića djelovala je perfektno, a Ćorkula i Barišić, zajedno sa Jakovljevićem i Bekićem činili su neprelazan bedem ispred golmana Kukića.

Mostarci su bili opasni i prema naprijed. Nije ih omelo ni to što je Nemanja Bilbija u ranoj fazi utakmice promašio penal. Naprotiv, nakon toga su dodali gas, a sjajni Bašić prvo je asistirao Tičinoviću, a potom je na dodavanje Bilbije potvrdio trijumf Zrinjskog na Koševu.

Muharem ĆIVIĆ, Dženis BEGANOVIĆ (FK Sloboda): Tuzlaci igraju sezonu za historiju. Tri utakmice, tri pobjede i liderska pozicija svakog navijača Slobode čini ponosnim.

U 3. kolu na Tušnju je pao Leotar. Jedini i pobjedonosni gol postigao je Dženis Beganović, kojem je prvobitno golman Trebinjaca odbranio penal, ali je zatresao mrežu u nastavku akcije.

Još jednu dobru partiju odigrala je zadnja linija koja je limitirala Leotar na samo jedan šut prema golu (bez udarca u okvir gola), a zasluge za to idu i Ćiviću, koji je pokazao da će biti pojačanje za svoj nekadašnji klub.

Vedran VRHOVAC, Mustafa MUJEZINOVIĆ, Luka JURIČIĆ (FK Željezničar): Prvu ovosezonsku pobjedu ostvarili su fudbaleri Željezničara. Plavi su na Grbavici savladali Posušje sa 1:0, a trenutak odluke dogodio se u 18. minuti kada je pogodio Mujezinović.

Ponovo je sjajan bio i Juričić, kojeg je bilo na svakom dijelu terena, dok je odbranom komandovao 23-godišnji Vrhovac.

Nikola MANDIĆ, Joseph AMOAH (FK Rudar): Jedinu gostujuću pobjedu u 3. kolu PLBiH ostvarili su fudbaleri Rudara koji su u Mostaru savladali Velež sa 2:0.

Junaci trijumfa bili su Nikola Mandić i Joseph Amoah. Prvi je već u drugoj minuti iskoristio veliku grešku golmana Kačavende i načeo mrežu Veleža, a potom je asistirao saigraču iz Gane, koji je potvrdio veliku pobjedu Prijedorčana.

Trener kola: Nikica Milenković (FK Rudar)

Fudbaleri Rudara priredili su veliku senzaciju ostvarivši gostujuću pobjedu protiv Veleža. Prijedorčani su djelovali zrelo, disciplinovano i organizovano, a velike zasluge za to pripadaju i treneru Nikici Milenkoviću.
U odnosu na prethodne mečeve iskusni stručnjak iz Hrvatske napravio je nekoliko rokada, što se ispostavilo kao dobitna kombinacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.