open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je najbolji tim 19. kola Premijer lige BiH
Utakmicama 19. kola, koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, spuštene su zavjese na jesenji dio Premijer lige BiH u fudbalu.
07.12.2021. u 20:37
get url
text

Kolo je obilježila ubjedljiva pobjeda Zrinjskog protiv Leotara (6:2), gostujući trijumf Veleža na Koševu nakon 34 godine posta, te slavlje Želje u nedjeljnom derbiju protiv Širokog Brijega.

Redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 19. kola. Mjesto među 11 najboljih ove dionice "izborili" su: Bogdanović (Velež), Ćorić (Borac), Drina (Željezničar), Pavlović (Rudar), Radović (Velež), Mekić (Željezničar), Savić (Zrinjski), Anđušić (Velež), Subašić (Željezničar), Vušurović (Borac) i Bilbija (Zrinjski).

Slaviša BOGDANOVIĆ, Slaviša RADOVIĆ, Nemanja ANĐUŠIĆ (Velež): Fudbaleri Veleža proradili su u finišu polusezone. U derbiju Bosne i Hercegovine slavili su na gostovanju kod Sarajeva, što im je bio prvi trijumf na Koševu poslije 34 godine posta.

Bogdanović je bio suveren na golu, Radović je izborio penal iz kojeg je Dženan Zajmović potvrdio trijumf, dok je Anđušić bio nerješiva enigma za odbranu Bordo tima.

Jovan PAVLOVIĆ (Rudar): U derbiju začelja prijedorski Rudar ostao je neporažen na gostovanju u Posušju. Domaći su napadali, stvarali prilike, ali je zadnja linija sa Pavlovićem i golmanom Šćekićem uspjela da zaključa mrežu. 

Treba naglasiti kako su gosti u posljednjih desetak minuta imali igrača manje, jer je crveni karton dobio drugi stoper Nemanja Pekija.

Amar DRINA, Nedim MEKIĆ, Sedad SUBAŠIĆ (Željezničar): U još jednom derbiju kola Željezničar je na Grbavici savladao Široki Brijeg sa 1:0. Nisu Plavi dobro otvorili utakmicu, jer je Ermin Zec promašio penal, kojeg je izborio Subašić.

Međutim, Subašić je u finišu prvog dijela lukavim udarcem uspio matirati sjajnog golmana Miškića. Odličnu utakmicu odigrao je i Mekić, koji je "preorao" Grbavicu, dok je u zadnjoj liniji Drina sa kapitenom Aleksandrom Kosorićem odradio sjajan posao i zaustavio sve napade gostiju sa Pecare.

Dino ĆORIĆ, Milan VUŠUROVIĆ (Borac): Banjalučani su sa 3:1 slavili protiv Slobode, u utakmici nakon koje se ne priča o suđenju... Dvostruki strijelac bio je Vušurović, koji je "prodisao" odlaskom Stojana Vranješa.

U zadnjoj liniji solidnu rolu odigrao je Ćorić, koji je osim defanzivnih zadataka stigao da upiše i asistenciju za 2:1 u 38. sekundi drugog dijela, što je vjerovatno bio i presudni momenat utakmice.

Igor SAVIĆ, Nemanja BILBIJA (Zrinjski): Onako kako je igrao tokom jesenjeg dijela sezone, takav je Nemanja Bilbija bio i u posljednjem meču ove jeseni. Načeo je mrežu Leotara u 16. minuti, a u trijumfu od 6:2 upisao je i dvije asistencije.

Savić je još jednom pokazao kakav je potencijal, odradio je sjajan posao na sredini terena, a uz to stigao je postići i gol.

TRENER KOLA

Feđa DUDIĆ (Velež): Rođeni su nakon 34 godine posta uspjeli savladati Sarajevo na Koševu. Sasvim zasluženo. Strijelci su bili Nemanja Anđušić i Dženan Zajmović, ali najveće zasluge pripadaju treneru Dudiću.

Sjajno je posložio tim, svojim izabranicima ukazao na mane protivnika, koji su to znali iskoristiti. I ništa nije "plod slučajnosti", što je rekao i strateg Veleža nakon utakmice.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.