open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je najbolji tim 13. kola Premijer lige BiH, dominacija Nemanje Bilbije
Fudbaleri Slobode priredili su najveće iznenađenje u 13. kolu Premijer lige BiH.
02.11.2020. u 20:50
get url
text

Tuzlaci su na Tušnju savladali Borac sa 1:0, a trenutak odluke dogodio se u 38. minuti kada je pogodio Abid Mujagić.

U mostarskom derbiju Zrinjski je sa 3:1 savladao Velež, a junak Plemića, ali i kompletnog kola je Nemanja Bilbija, koji je kompletirao hat-trick.

Identičnim rezultatom Željezničar je slavio protiv Radnika i to nakon preokreta.

Najubjedljiviji su bili fudbaleri Sarajeva, koji su sa pet golova u mreži ispratili Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je najbolji tim 13. kola kojeg sačinjavaju: Golubović (Sloboda), Milićević (Željezničar), Radeljić (Široki Brijeg), Jakovljević (Zrinjski), A. Beganović (Sloboda), Pejović (Sarajevo), Jurilj (Široki Brijeg), Mujagić (Sloboda), Bilbija (Zrinjski), Ubiparip (Tuzla City) i Handžić (Sarajevo).

Adnan GOLUBOVIĆ, Amar BEGANOVIĆ, Abid MUJAGIĆ (Sloboda): Tuzlaci su ostvarili veliku pobjedu protiv banjalučkog Borca. Sjajan je na golu bio Golubović, koji je uspio spasiti svoju mrežu.

S druge strane, Beganović i Mujagić kreirali su akciju koja je domaćinu osigurala tri boda. Mladi reprezentativac je sjajno ubacio sa desne strane, a Mujagić je "poletio" i glavom loptu poslao u mrežu.

Ivan MILIĆEVIĆ (Željezničar): Plavi su nakon preokreta ostvarili pobjedu protiv Radnika (3:1), a zasluge za to ima i lijevi bek Sarajlija.

Kod rezultata 1:1, u finišu prvog poluvremena, Milićević je "pokupio" jednu odbijenu loptu i topovskim udarcem "pocijepao" mrežu Kozića. Željo je prvi put ove sezone protiv Radnika uspio preokrenuti rezultat nakon što je imao rezultatski zaostatak. Mladost i Krupa prvi su stizali do gola na Grbavici i slavili su pobjede identičnim rezultatom - 1:0. Izabranici Amara Osim, nakon što su bili u rezultatskom zaostatku, prvi put su neporaženi ostali protiv Veleža u Vrapčićima (1:1).

Stjepan RADELJIĆ, Alen JURILJ (Široki Brijeg): Tim sa Pecare u protekla dva kola osvojio je četiri boda (remi na Tušnju protiv Tuzla Cityja i pobjeda protiv Olimpika). Međutim, kada se uzme u obzir da su izabranici Tonija Karačića imali problema sa koronavirusom, te da su praktično igrali sa juniorima, ovo je istinski uspjeh.

U trijumfu protiv Vukova strijelac je bio rezervista Alen Jurilj, koji je pogodio na asistenciju Stjepana Radeljića.

Slobodan JAKOVLJEVIĆ, Nemanja BILBIJA (Zrinjski): Sa tri gola protiv Veleža, iskusni Bilbija probio se na prvo mjesto najboljih strijelaca Premijer lige BiH zajedno sa Benjaminom Tatarom (po 7 golova).

Izdanjem protiv Rođenih još jednom je potvrdio koliko je bitan Plemićima, koji su bez njega tokom sedmice poraženi na gostovanju kod Želje u zaostalom meču 6. kola PLBiH. Bilbija je prvo bio siguran sa bijele tačke, a potom je dva puta pogađao iz igre.

Solidan posao odradio je i Jakovljević u zadnjoj liniji Zrinjskog. Istina, Velež je u finišu stigao do gola, ali iz jedanaesterca, kojeg je skrivio novopečeni reprezentativac Josip Ćorluka.

Aleksandar PEJOVIĆ, Haris HANDŽIĆ (Sarajevo): Bordo tim je ostvario najuvjerljiviju pobjedu u 13. kolu bh. elite. Na Koševu je "stradala" Mladost koja je poražena sa 5:1.

Dvostruki strijelac bio je Haris Handžić, koji tako na najbolji način koristi odsustvo povrijeđenog Mersudina Ahmetovića.

Dobar posao odradio je i veznjak Aleksandar Pejović, kojeg je trener Vinko Marinović nakon sat izveo iz igre, kako bi ga odmorio za derbi protiv Želje (srijeda od 18.30 sati).

Vojo UBIPARIP (Tuzla City): Fudbaleri Tuzla Cityja jedina su ekipa koja je ostvarila gostujuću pobjedu u 13. kolu. Građani su slavili kod Krupe, a jedini gol postigao je Vojo Ubiparip.

Srbijanskom napadaču ovo je bio drugi uzastopni pogodak, nakon što je vikend ranije postigao gol protiv Širokog Brijega.

Trener kola: Gradimir Crnogorac (Sloboda)

Premijerligašu sa Tušnja predviđali su grčevitu borbu za opstanak prije starta sezone. Međutim, mladi strateg Gradimir Crnogorac odlično je posložio ekipu koja iz kola u kolo igre sve bolje i trenutno je bliža Evropi, nego ekipama koje će napustiti elitni razred našeg fudbala.

Sloboda je u nedjelju nedmudrila papirnatog favorita, banjalučki Borac, a jedini gol postigao je Abid Mujagić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.