open-navfaktor-logo
search
Idealnih 11
Ovo je najbolji tim 11. kola Premijer lige BiH u izboru Faktora
Proteklog vikenda odigrani su susreti 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
28.09.2021. u 20:54
get url
text

Ujedno, u nedjelju je kompletirana prva trećina sezone (ostao je samo zaostali meč 3. kola između Borca i Tuzla Cityja koji se igra 20. oktobra).

U derbiju kola Borac je savladao Sarajevo, a pobjede su upisali i Željezničar, Tuzla City, Rudar Prijedor i Zrinjski.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim 11. kola kojeg sačinjavaju: Bojan Pavlović (Borac), Josip Ćorluka (Zrinjski), Jovan Pavlović (Rudar), Mustafa Šukilović (Tuzla City), Donald Molls (Borac), Nedim Mekić (Željezničar), Adnan Džafić (Tuzla City), Stojan Vranješ (Borac), Tonči Mujan (Široki Brijeg), Nikola Mandić (Rudar) i Nemanja Bilbija (Zrinjski).

Bojan PAVLOVIĆ, Donald MOLLS, Stojan VRANJEŠ (FK Borac): U derbiju 11. kola u kojem su snage odmjerili Borac i Sarajevo, prvak i osvajač Kupa BiH, trijumfovali su Banjalučani.

Borac je slavio golom Stojana Vranješa, koji je pogodio na otvaranju drugog dijela na asistenciju Gorana Zakarića.

Uz njega, sjajan je bio i Molls, koji je bio gospodar sredine terena, dok je Pavlović sjajnom intervencijom u drugom dijelu odbranio nemoguće i osigurao svome timu važnju pobjedu u pohodu ka vrhu tabele.

Mustafa ŠUKILOVIĆ, Adnan DŽAFIĆ (FK Tuzla City): Tuzlaci su na Tušnju savladali Velež sa 2:1, a jedan od junaka je Džafić. On je izborio penal (istina diskutabilan - Irfan Peljto pokazao na "kreč" nakon njegovog duela sa Ovčinom), a potom je asistirao Miškiću za drugi gol u 8. minuti, kojim je, praktično riješeno pitanje pobjednika.

Uprkos tome što su primili gol, solidan u zadnjoj liniji bio je mladi Šukilović. Njegov izostanak se osjetio u "vanrednom" kolu kada je njegov tim upisao prvi poraz na gostovanju kod Širokog Brijega.

Josip ĆORLUKA, Nemanja BILBIJA (HŠK Zrinjski): Mostarci su napadali, mučili su se, ali jednostavno nije išlo. A onda se, po obučaju, pojavio Bilbija.

Ćorluka je sjajno centrirao sa desne strane, a jedan od najboljih golgetera PLBiH u njenoj historiji umakao je svom čuvaru i glavom je matirao, do tada, nesavladivog Semira Bukvića.

Jovan PAVLOVIĆ, Nikola MANDIĆ (FK Rudar): Najubjedljiju pobjedu u 11. kolu ostvarili su fudbaleri Rudara koji su u derbiju začelja savladali Radnik sa 2:0.

Mrežu Bijeljinaca načeo je Nikola Mandić u 20. minuti, a pitanje pobjednika riješeno je u 58. minuti kada je auto-gol postigao Ristanović. Odbrana Prijedorčana funkcionisala je besprijekorno, a zadnjom linijom komandovao je Pavlović, mladi reprezentativac BiH.

Nedim MEKIĆ (FK Željezničar): Treću ovosezonsku pobjedu Plavi su upisali na Grbavici i to protiv Leotara.

Trenutak odluke dogodio se u 44. minuti kada je Nedim Mekić šutirao sa distance, pogodio je stativu, lopta se odbila od leđa golmana Riste Perišića i završila u mreži. Ispostavit će se da je taj gol odlučio pobjednika u duelu bivših prvaka.

Tonči MUJAN (NK Široki Brijeg): Komšijski derbi između Posušja i Širokog Brijega završen je bez pobjednika - 2:2.

Domaći su vodili sa 2:0 na deset minuta do kraja meča, a onda se "probudio" Tonči Mujan. Prvo je u 80. minuti iz jedanaesterca pogodio za 2:1, a onda je u 90. pogodio za remi.

Trener kola

Nemanja MILJANOVIĆ (FK Borac): Novi trener banjalučkog tima uspio je povezati redove aktuelnog prvaka BiH.

Borac je na domaćem terenu savladao Sarajevo sa 1:0 i uhvatio priključak za vodećim ekipama iz vrha.

Za razliku od Borca sa početka sezone, ovo je sada druga ekipa i sigurno je da će, uz Tuzla City i Zrinjski biti glavni kandidat za šampionsku titulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.