open-navfaktor-logo
search
Svjetsko prvenstvo
Ovo je konačni poredak reprezentacija na Mundijalu u Kataru
Sinoćnjom spektakularnom utakmicom između Argentine i Francuske završeno je Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru.
19.12.2022. u 15:37
get url
text

Gaučosi su u sjajnom meču savladali Francusku nakon penala - 4:2 (3:3 nakon 120 minuta igre). Susret za treće mjesto odigran je dan ranije, a Hrvatska je sa 2:1 pobjedila Maroko i došla do do svoje druge bronze na Mundijalima.

U Kataru su (računajući finale i meč za treće mjesto) ukupno odigrane 64 utakmice, a Argentina, Francuska, Hrvatska i Maroko odigrali su ih po sedam. 

Ljubitelje fudbala najviše su razočarale reprezentacije Belgije i Njemačke, koje su iznenađujuće ispale u grupnoj fazi. Marokanci su, sa druge strane, bili pozitivno iznenađenje.

Lavovi Atlasa postali su prva afrička reprezentacija u historiji koja je ušla u polufinale Svjetskog prvenstva.

Na temelju uspjeha i gol-razlike svake selekcije koja je učestovala na turniru objavljena je konačni poredak reprezentacija na proteklom Mundijalu.

Prve četiri pozicije određene su utakmicama za plasman, dok su od petog do 32. mjesta reprezentacije poredane u skladu sa statistikom.

Na prvenstvu samo dvije reprezentacije nisu osvojile bod. Kanada je zabila jedan gol više od posljednjeg Katara koji je, ujedno, postao prvi domaćin koji je završio najslabije rangirana reprezentacija Svjetskog prvenstva.

Na 30. mjestu je Vels, a 29. je Srbija. Dva najveća razočaranja u Kataru završile su na neslavnim pozicijama - Belgija na 23, a Njemačka na 17. mjestu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Socceroos (@socceroos)

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.