open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je idealni tim 32. runde Premijer lige Bosne i Hercegovine
U 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine riješeno je pitanje novog šampiona naše zemlje. Pobjedom nad Tuzla Cityjem s 2:0 fudbaleri Borca su osvojili drugu titulu prvaka.
26.05.2021. u 15:01
get url
text

Pretposljednjeg premijerligaškog vikenda u ovoj sezoni igralo se pet utakmica jer je meč Krupe i Olimpika registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist ekipe iz Krupe na Vrbasu, a zahvaljujući ovoj pobjedi tim Vladimira Ilića osigurao je opstanak u elitnom razredu bh. fudbala.

Redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 32. kola Premijer lige.

Luka KUKIĆ (SLOBODA) - Rijetko se ove sezone dešavalo da u tim kola uvrstimo golmana koji je primio dva gola, i to u porazu svog tima. No, da na golu Slobode u duelu protiv Veleža nije bilo raspoloženog Luke Kukića, Tuzlaci bi Vrapčiće napustili s mrežom napunjenom do vrha.

Josip ĆORLUKA, Ivan BAŠIĆ, Nemanja BILBIJA (ZRINJSKI) - Ćorluka je bio jedan od najaktivnijih fudbalera mostarskog sastava u pobjedi protiv Željezničara. Posao u odbrani je odradio na visokom nivou, a i u napadu je dao svoj doprinos, pogotovo kod vodećeg gola Plemića. I u nastavku meča preko desne strane je kreirao nekoliko dobrih prilika za domaći tim. Upravo je Ćorluka servirao loptu za mladog veznjaka Ivana Bašića koji je već u petoj minuti pogodio za 1:0. Bašić je sasvim sigurno jedno od ovosezonskih otkrovljenja Pod Bijelim brijegom. Kapiten Nemanja Bilbija je s dva gola odradio odličan posao u drugom poluvremenu u kojem je s dva gola osigurao visoku pobjedu zahvaljujući kojoj je njegova ekipa ostala u borbi za Evropu.

Božo MUSA, Stipe JURIĆ (ŠIROKI BRIJEG) - Zahvaljujući minimalnoj pobjedi na Pecari u susretu protiv Mladosti Širokobriježani sami će odlučivati o svojoj evropskoj sudbini. Sjajan pogodak Stipe Jurića njegovom timu donio je važne bodove, a njemu sasvim zasluženo mjesto u vrhu napada idealnog tima 32. kola PLBiH u kojem mu društvi pravi i kapiten ekipe Božo Musa, koji je odlično komandovao odbranom Širokog Brijega.

Selmir PIDRO, Jasmin MEŠANOVIĆ (SARAJEVO) - Od lijevog beka Bordo tima potekla je akcija nakon koje je Jasmin Mešanović postigao vodeći pogodak u trijumfu Sarajeva nad Radnikom. Napadač domaće ekipe kasnije je i izborio jedanaesterac koji je u konačnih 3:0 pretvorio kapiten Krste Velkoski.

Denis ZVONIĆ (VELEŽ) - Kapiten Veleža, osim što je na pravi način komandovao odbranom, prvi je načeo mrežu Slobode pogotkom u 74. minuti. Zvonić je i ove sezone bio okosnica tima Feđe Dudića, koji je na korak od plasman u Evropu.

Almedin ZILKIĆ, Stojan VRANJEŠ (BORAC) - S dvije asistencije krilni fudbaler Borca svom klubu je trasirao put do pobjede zahvaljujući kojoj su Banjalučani stigli do druge šampionske titule kluba. Zilkićevo ubacivanje iz kornera u vodstvo Borca u 37. minuti pretvorio je Stojan Vranješ, koji je sasvim sigurno bio prvo ime u šampionskoj sezoni Borca. U 25 nastupa u PLBiH postigao je 15 golova i upisao dvije asistencije.

Trener kola
Marko MAKSIMOVIĆ

Poslije deset godina Borac je ponovo prvak Bosne i Hercegovine, a sigurno da velike zasluge za drugu šampionsku titulu u historiji kluba iz Banje Luke ima i Marko Maksimović. Mladi stručnjak koji je na poziciji šefa struke naslijedio Vladu Jagodića, ali i zaostatak od 13 bodova za vodećim Sarajevom na kraju je sa svojim timom prvi prošao kroz cilj u šampionskoj utrci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.