Vuković je ovaj prijedlog, u svom komentaru koji je ostavio na društevnim mrežama, povezao sa filmom "Quo vadis, Aida?". 

VEZANI TEKST - Na čast Crnoj Gori: Ratni zločinac Ratko Mladić bi mogao dobiti ulicu u Beranama?

- Gledao sam nedavno film "Quo vadis, Aida?". Preporučio mi ga je najveći živi glumac bivše Jugoslavije, dobitnik Zlatnog lava u Veneciji, moj prijatelj Emir Hadžihafizbegović. Emir u filmu glumi pripadnika Vojske RS. Radnja se dešava u Srebrenici, jula 1995. godine. U stvarnom životu, Emir je u genocidu izgubio 40 članova familije. Film sam jedva odgledao do kraja i, nakon toga, nisam mogao da spavam.

Na dan kada je njegova vojska ubila 68 ljudi na sarajevskoj tržnici Markale 1994. godine, Ratko Mladić dobija priznanje od komisije za imenovanje ulica u Beranama, na čijem čelu se nalazi predsjednik lokalnog parlamenta. Komisiju čine članovi lokalnog DF-a i Demokrata. Predsjednik Opštine kaže da neće podržati taj prijedlog jer "ne postoje zakonski uslovi za tako nešto".

Dok se posipamo pepelom i, u onome što je bilo prije 30.08. opet tražimo opravdanje za zlo, Evropska unija nas opominje da nije dozvoljeno slaviti ratne zločince. Ponosna, slobodarska, antifašistička Crna Gora se danas stidi pred svijetom - poručio je Vuković.