open-navfaktor-logo
search
Danas IO FSBiH
Ovih 15 ljudi bira selektora Zmajeva: Barbarez, Petev ili neko treći?
Hoće li fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas dobiti novog selektora? Odgovor na ovo pitanje saznat ćemo u popodnevnim satima.
04.01.2021. u 08:24
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Ko će izdati Spahića i Barbareza?

Za 14 sati zakazana je sjednica Izvršnog odbora FSBiH, a nešto ranije sastanak će održati Komisija za izbor selektora koju čine Elvedin Begić, Milorad Sofrenić, Ivan Beus, Irfan Durić i Vico Zeljković.

Oni bi trebali birati između Sergeja Barbareza i Ivayla Peteva (mada nije isključeno da se lista kandidata proširi) te bi ime jednog kandidata trebali predložiti Izvršnom odboru.

A da bi bio izabran nasljednik Duška Bajevića, po Statutu, on mora dobiti podršku najmanje 11 članova IO.

- Izvršni odbor donosi pravovaljane odluke ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih članova, od kojih jedan glas mora biti iz FSRS i dva glasa iz NSFBiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i jedan predstavnik iz Županijskog saveza) - piše u Članu 38. Statuta, a koji se odnosi na kvorum za donošenje odluka i stupanje na snagu.

Nije isključeno da i današnje zasjedanje završi bez konačne odluke, a da se izbor selektora A tima prolongira do kraja tekućeg mjeseca. U tom slučaju, lista kandidata bi se vjerovatno proširila...  

Izvršni odbor FSBiH, koji će birati selektora, čine: Elvedin Begić, Milorad Sofrenić, Ivan Beus, Muhamed Begagić, Irfan Durić, Mato Jozić, Dragan Kulina, Ivan Perić, Nurdin Peštalić, Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić, Dragan Soldo, Zlatko Spasojević, Vico Zeljković i Ranko Vučković.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine počinje gostovanjem u Finskoj 24. marta, a sedam dana kasnije dočekuje Francusku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.