open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovih 11 igrača obilježilo je 15. kolo Premijer lige BiH
Najveće iznenađenje u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine priredili su fudbaleri Radnika.
02.11.2021. u 18:20
get url
text

Tim iz Bijeljine je poslije dvije godine upisao prvu gostujuću pobjedu. Pod vodstvom novog trenera Velibora Đurića sastav iz Semberije slavio je u gostima kod Veleža s 2:1.

I Rudar iz Prijedora priredio je iznenađenje na Koševu, gdje je nakon 1:1 osvojio bod, a da su bili malo hrabriji i odlučniji, gosti su mogli i do punog plijena u drugom poluvremenu.

Zrinjski je nastavio sa odličnim partijama. Lider je na Grbavici slavio s 3:0 uz dva gola kapitena Nemanje Bilbije.

Redakcija portala Faktor.ba izabrala je najboljih 11 iz proteklog kola domaćeg prvenstva.

Semir BUKVIĆ, Amar BEGANOVIĆ (SLOBODA) - S odličnom formom iz susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog, kada je odbranjenim penalima Slobodi osigurao plasman među osam najboljih timova, Bukvić je nastavio i u prvenstvenom meču protiv Širokog Brijega. Golman Tuzlaka je bio itekako siguran u svim ozbiljnim situacijama po njegov gol, kojih je bilo. Odlično je pratio igru i tokom 90 minuta skoro da mu je nemoguće naći neku veću zamjerku. Za Bukvića je ovo bila šest prvenstvena utakmica u kojoj nije primio pogodak, a ukupno sedma u ovoj sezoni.

Kapiten "crveno-crnih" odradio je još jednom dobar posao. Bilo je Beganovića i u odbrani i u napadu, Za njega je nastup na Pecari bio 14. prvenstveni u ovoj sezoni, a za 1.238 minuta na terenu upisao je jednu asistenciju. Broj minuta najbolje oslikava koliko je važan kotačić u sastavu Mladena Žižovića, što je pokazao i u susretu sa Širokim Brijegom.

Ivan ŠUBERT (RADNIK) - Srbijanski defanzivac komandovao je odbranom tima iz Bijeljine koji je nakon dvije godine stigao do prve gostujuće pobjede. Šubert je bio produžena ruka svog saigrača, a sada trenera Velibora Đurića. Stasiti stoper Radnika učestvovao je u akciji kod vodećeg gola kada je poslije gužve u kaznenom prostoru loptu proslijedio na drugu stativu, gdje je Gogić nakon zračnog duela asistrao Hasukiću za 0:1.

Jasmin ČELIKOVIĆ, Mirzad MEHANOVIĆ, Sulejman KRPIĆ (TUZLA CITY) - U poređenju sa partijama koje je pružao na Grbavici, Čeliković ove sezone pod trenerskom palicom Husrefa Musemića igra mnogo bolje. Iskusni stručnjak ga uglavnom koristi na poziciji stopera. U 14. ovosezonskih nastupa Čeliković je postigao jedan pogodak, no posao u odbrani odrađivao je veoma korektno, baš kao i u susretu protiv Leotara.

Mirzad Mehanović još jednom je potvrdio svoje kvalitete. Za 90 minuta igre protiv Trebinjaca ofanzivac Tuzlaka zabilježio je dvije asistencije, izborio penal, promašio ga, a potom se i upisao u strijelce. Bila je ovo vjerovatno najbolja partija 28-godišnjeg ofanzivca Cityja.

S dva gola u pobjedi nad Leotarom Sulejman Krpić je stigao do brojke od osam pogodaka u ovoj sezoni, te se tako približio Stojanu Vranješu (10 golova) na listi najboljih strijelaca, dok je Nemanja Bilbija vodeći sa 11 golova.

Predrag ZEKANOVIĆ, Joseph AMOAH (RUDAR) - Centaršut lijevog beka tima iz Prijedora u njegovu prvu asistenciju u ovoj sezoni pretvorio je Joseph Amoah, koji igra odlično. Za mladog fudbalera iz Gane ovo je bio peti pogodak u sezoni.

Ivan BAŠIĆ, Igor SAVIĆ, Nemanja BILBIJA (ZRINJSKI) - Mostarci ove sezone na pravi način kapitaliziraju ulaganje u mlade fudbalere na kraju prošle sezone. Jedan od njih je i Ivan Bašić, koji je načeo mrežu Željezničara u u 48. minuti susreta. Za mladog veznjaka lidera bio je to četvrti pogodak u ovoj sezoni.

Uz Bašića odličnu partiju na Grbavici pružio je još jedan mladi veznjak Zrinjskog Igor Savić, koji je bio prava prepreka za Plave pred zadnjom linijom svog tima.

Gdje bi bio Zrinjski ove sezone da nije golova Nemanje Bilbije, to je odgovor na koji je teško dati odgovor, no teško da bi bio na samom vrhu, s obzirom na to da su upravo golovi iskusnog ofanzivca donijeli nekoliko izuzetno važnih pobjeda Plemića. I u susretu sa Željom Bilbija je pogađao dvaput i prvi je strijelac lige sa 11 pogodaka.

TRENER KOLA
Velibor ĐURIĆ (RADNIK) - Fudbaleri Radnika su poslije dvije godine ostvarili prvu gostujuću pobjedu nakon što su s 2:1 savladali Velež u Vrapčićima. Bolji trenerski debi Velibor Đurić, koji je na klupi tima iz Bijeljine naslijedio Vladu Jagodića, nije mogao ni zamisliti. Ni kada je Velež u finišu utakmice stigao do izjednačenja, gosti nisu odustajali, pritisak u samoj završnici urodio je plodom, a pogodak Kenana Šarića stigao je kao velika nagrada Đuriću i njegovim izabranicima. Iako im prava borba za opstanak tek predstoji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.