open-navfaktor-logo
search
Skupocjeni automobili
Ove su "zvijeri" u garažama naših fudbalskih reprezentativaca
Osim što imaju lijepe žene, fudbaleri obavezno voze i jako brze, ali i skupe automobile. 
04.11.2020. u 18:15
get url
text

Fudbalske zvijezde svoj status često pokazuju odabirom automobila koje voze, a da na brze četverotočkaše nisu imuni potvrđuju i naši reprezentativci.

Ermedin Demirović nije se našao na spisku selektora Duška Bajevića za naredne utakmice, a "tugu" je utopio kupovinom elegantnog srebrenog "mercedes benz AMG GT R" (gotovo 600 KS). Najjeftiniji model ovog automobila košta 167.000 eura.

Kupovinom automobila igrač Freiburga je skrenuo i pažnju medija u Njemačkoj, među kojima je i Bild.

Tako oni pišu da Demirović nije jedini među fudbalerima Freiburga koji vozi luksuzni automobil, ali historija bilježi da je nakon Maxa Krusea, koji je 2013. sebe počastio "maseratijem", Erdin prvi igrač koji dolazi s tako luksuznim i skupocjenim dvosjedom. Trener Christian Streich često dolazi na treninge biciklom, ali kaže kako nije njegov problem na šta fudbaleri troše svoj zarađeni novac, sve dok uredno plaćaju poreze i druge zakonom propisane dadžbine.

I ostali fudbalski reprezentativci u svojim garažama imaju luksuzne i skupocjene automobile. 

Edin Džeko poznat je kao ljubitelj automobila i posljednjih godina vjeran je Bentleyju. U njegovoj garaži trenutno je "continental GT", a prethodno je vozio terenca ovog popularnog proizvođača automobila koji je prodan za više od 160.000 KM. U vlasništvu Dijamanta je i "porsche panamera" vrijedna oko 150.000 eura.

Miralem Pjanić prešao je iz Juventusa u Barcelonu. Popularni Mire u slavnom klubu početkom septembra zadužio je dres sa brojem osam, ali i novi automobil "cupra", koji je službeni sponzor Barcelone. "Cupra formentor" SUV model je prvi samostalni model Cupre.

 

Naravno, pored ovog automobila Pjanić u garaži ima pravu zvijer. Riječ je o "ferrariju 488" koji u "skupljim" verzijama košta od 300.000 eura pa naviše. Veznjak Barcelone vozi i "audi RS3 sportback" koji košta oko 50.000 eura.

Ermin Bičakčić je vlasnik modela "ferrarija 458", koji ima 4,5 litarski V8 motor i dostiže brzinu od 100 km/h za 3,4 sekunde.


Njegova cijena kreće se između 100.000 i 200.000 eura u zavisnosti od performansi. Muhamed Bešić vozi "lamborghini huracan" koji vrijedi oko 200.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.