navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Moda

Ove sezone zaboravite "skinny" farmerice, u modi su široke nogavice i suknja-pantalone

Jedan od najosnovnijih i najjednostavnijih materijala koje volimo da nosimo svake sezone i koji je uvijek u trendu je bezvremenski teksas.

Objavljeno: 29.07.2021. u 19:53
get url
text

Nosiv je tokom cijelog dana, a uz nekoliko upečatljivih dodataka prilagodljiv je i svečanijim prilikama. Kupovina džinsa je uvijek pametna investicija, jer godinama postaje plemenitiji.

Ovo ljeto kao glavni trend u nošenju džinsa nameće modele šire siluete i veće udobnosti, dok "skinny" farmerice postaju stvar prošlosti. Tamniji ton teksasa visokog struka sa širokim nogavicama nostalgično priziva 70-te godine prošlog stoljeća.

Ukoliko se odlučite odjenuti džins od glave do pete, poigrajte se dužim i kraćim odjevnim komadima, čime postižete dinamiku u odijevanju. Od svijetlog do onog najtamnijeg, neka vaš stajling bude u valerima. Džins je zabavan jer nudi bezboj opcija, a ove sezone ispratite vintage vibe.

Još jedan trend je iscijepani denim. Karakterističan za britanske rock i punk muzičare, predstavljao je bunt protiv sistema. Danas ovaj kultni model ne prestaje da silazi sa modnih pista i polica influenserica širom svijeta.

"Mom fit" džins i džakasta silueta 80-tih doživljava veliki povratak. U pitanju je jedan od najudobnijih modela farmerica, koji odlično pristaje i uz patike i visoke potpetice. Crna nijansa teksasa sa podvrnutim nogavicama ostavlja dojam effortless šika.

Kombinacija svijetlog i tamnog teksasa i igra valera dat će fashion twist vašoj kolekciji klasičnih farmerica. Uz bijelu oversized košulju i nude sandale sa visokom petom, ostavit ćete fantastičan utisak.

Kulote su ovog ljeta također obavezne. Moda je već duže vrijeme u retro fazi, a kulote su doživjele svoju ekspanziju. Svijetle nijanse se najbolje kombinuju uz pastelne printove. Suknja-pantalone su definitivno obavezni komad ove sezone.