navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nesreće, uklete ceste

Ove poznate ličnosti tragično su nastradale u istom mjesecu, oktobru

Makedonski pjevač Toše Proeski, mladić anđeoskog glasa i veliki humanitarac poginuo je u sudaru kod Nove Gradiške 16. oktobra 2007. godine, autocesti A3 za koju kažu da je ukleta

Objavljeno: 06.10.2019. u 10:30
get url
text
Vozilo Tošeta Proeskog
Vozilo Tošeta Proeskog

Za nekoliko dana navršit će se 43. godine od pogibije Silvane Armenulić, jedne od najvećih muzičkih zvijezda s ovih prostora, ali i Tošeta Proeskog, mladića zlatnog glasa. Mnogi se pitaju da li je baš slučajnost da je u oktobru nekoliko poznatih ličnosti s ovih prostora izgubilo živote na cestama. Za jednu autocestu se čak govori da je ukleta.

Naime, 10.oktobra 1976. godine u snu su u smrt otišli Silvana Armenulić, njena sestra Mirjana Bajraktarević koja je bila u šestom mjesecu trudnoće i šef Narodnog orkestra RTV Beograd Miodrag Jašarević. Vraćali su se sa koncerta u Aleksandrovcu.

Silvana Armenulić 

Nesreća se dogodila u mjestu Kolari prema Beogradu u ranim jutarnjim satima. "Ford Granada" je iz nepoznatih razloga odletjela pod kamion s prikolicom. Očevici su pričali da su tijela stradalih umjetnika iz smrskanog automobila vadili satima. Do danas se ne zna da li je za volanom bio Jašarević ili Silvana za koju se znalo da voli brzu vožnju.

Silvana Armenulić je tih sedamdesetih godina bila jedna od najvećih zvijezda u Jugoslaviji. Izgubila je život sa nepunih 37 godina.

Na cesti, u oktobru, je nastradao i makedonski pjevač Toše Proeski, mladić anđeoskog glasa i veliki humanitarac čiji je život prekinut u 26 godini. On je poginuo u sudaru kod Nove Gradiške 16. oktobra 2007. godine, autocesti A3 za koju kažu da je ukleta.

Toše Proeski

Tada je VW Touareg kojim je upravljao Georgij Georgijevski (32) zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila, udario u prikolicu tegljača pri čemu se desna, suvozačeva strana gdje je sjedio upravo Toše, zabila pod prikolicu kamiona.

Jedna od najlepših hrvatskih glumica, 32-godišnja Dolores Lambaša, poginula 23. oktobra 2013. godine također na autocesti A3. Bila je na mjestu suvozača dok je za volanom bio njen kolega Stojan Matavulj koji je prošao sa lakšim povredema, a kojem su u krvi nađeni određeni promili alkohola.

Dolores Lambaša

Da li ove nesreće koje povezuje oktobar mjesec su vezane za uklete ceste ili umorne i neoprezne vozače, rijetko će ko dati potpun odgovor, ali činjenica je da tih divnih ljudi više nema.