navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjet stručnjaka

Ove četiri voćke garantuju mršanje

Kako biste podstakli zdravlje i potrošnju kalorija, ali i spriječili nakupljanje suvišnih kilograma, stručnjaci savjetuju da počnete da konzumirate sezonsko voće.

Objavljeno: 23.07.2020. u 10:01
get url
text
Voćna salata

Osim što ćete na taj način tokom cijele godine uživati u različitim vrstama voća, također ćete unositi namirnice koje ne sadrže visok udio pesticida.

Lubenica

Lubenica je odličan izvor likopena, karotenoioda koji štiti kožu od štetnog uticaja sunca i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Kupine

Kupine su odličan izvor antioksidanata i vitamina C. Istraživanja su pokazala da kupine mogu da regulišu apetit i da smanje rizik od nastanka žudnje za grickalicama. Kupine pomažu u regulaciji nivoa holesterola i poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Breskve

Istraživanja su pokazala da breskve sadrže jedinjenja koja pomažu u prevenciji gojaznosti, visokog nivoa holesterola, hronične upale u telu i dijabetesa.

Dinja

Dinja ne sadrži visok udeo kalorija niti ugljenih hidrata, a odličan je izvor vitamina A. Vitamin A pomaže u održavanju zdravlja vida, očiju i kože. Istraživanja su pokazala da dinja podstiče rad metabolizma i jača imuni sistem.