open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Ovdje možete gledati Sarajevo - Celtic, meč "vrijedan" 6 miliona KM
Fudbaleri Sarajeva sutra će imati priliku da ispišu nove stranice historije bosanskohercegovačkog fudbala.
30.09.2020. u 20:02
get url
text

VEZANI TEKST - Osiguran TV prijenos: Ovdje možete gledati Sarajevo - Celtic

U slučaju pobjede protiv Celtica u play-offu Evropske lige (četvrtak od 20 sati na Bilinom polju), Bordo tim će postati prva ekipa iz naše zemlje koja će zaigrati u grupnoj fazu nekog UEFA takmičenja. I, uz to, dobro će zaraditi...

Ekipa sa Koševa ovosezonskim nastupima u Evropi već je osigurala tri miliona KM, a pobjednik sutrašnjeg meča, koji izbori plasman u grupnu fazu drugog po snazi evropskog takmičenja, bit će bogatiji za 2,92 miliona eura (nešto manje od šest miliona KM).

Uz to, svaka pobjeda u grupi (ima zagarantovanih šest utakmica) bit će vrijedna dodatnih 570.000 eura (više od milion KM), a remi 190.000 eura (oko 380.000 KM).

Sigurno je da će izabranicima trenera Vinka Marinovića nedostajati navijači, no zbog koronavirusa tribine stadiona u Evropi su još prazne.

Navijači Sarajeva, ali i svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, meč sa Bilinog polja moći će pratiti u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport 1. Iz ove TV kuće najavili su da će već od 19.30 sati njihove kamere biti uključene sa zeničkog stadiona, kada se očekuje javljanje iz studija sa terena. A prije toga, za zagrijavanje, najavljena je repriza duela 3. pretkola Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice (2:1).   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.