Na pitanje je li Dodik hrvatski prijatelj ili problem, Grlić je rekao da je to pojednostavljeno gledanje.

- To je crno-bijelo gledanje na stvar. Dodik je činjenica i s njim treba razgovarati, posebno Hrvatska koja ima najdužu granicu s Bosnom i Hercegovinom. Mi smo upućeni jedni na druge i moramo ulagati sve snage, diplomatske i političke kapacitete kako bismo pridonijeli stabilnoj, prosperitetnoj i funkcionalnoj BiH - rekao je Grlić Radman.

Na primjedbu da se s Dodikom družio na rođendanskoj proslavi predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, Grlić Radman je rekao da je bio pozvan na tu proslavu na koju se pristojno odazvao i da ni od koga nije tražio da mu pošalje popis zvanica. 

Grlić Radman je rekao da je sastanku ministara vanjskih poslova, na kojem je jedna od tema bila zapadni Balkan i posebno situacija u BiH, ukazao na rast unitarizma i separatizma u susjednoj državi.

- Ključno je promijeniti izborni zakon koji će jamčiti ono što je dogovoreno Dejtonskim mirovnim sporazumom, jednakopravnost i legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u kolektivnim institucijama BiH - rekao je Grlić Radman.

Kritizirao je sve one koji u BiH odugovlače s dogovorom o promjeni izbornog zakonodavstva jer vrijeme istječe s obzirom na to da je sljedeća godina izborna.

- Svi koji odugovlače preuzimaju odgovornost i rizik za budućnost Bosne i Hercegovine - rekao je hrvatski ministar.

Dodao je da je nekoliko ministara država članica podržalo njegovo izlaganje.