open-navfaktor-logo
search
Bh. legionari
Ovako su Zmajevi ocijenjeni za ovosedmične nastupe u evropskim kupovima
Počela je nova sezona evropskih klupskih takmičenja. Širom Starog kontinenta tokom sedmice igrali su se susreti prvog kola Lige prvaka i Evropske lige, a boje svojih timova branili su i bh. reprezentativci, ali i internacionalci iz naše zemlje.
23.10.2020. u 11:26
get url
text

Miralem Pjanić je prvi put zaigrao u početnom sastavu Barcelone, Rade Krunić je postigao prvjenac u dresu Milana, dok je Edin Džeko kao rezerva svojom asistencijom pokrenuo Romu na gostovanju kod Young Boysa.

Rade Krunić (Celtic - Milan 1:3) - 7,3
Najzadovoljniji nastupom na startu drugog po snazi evroskog klupskog takmičenja može biti Rade Krunić. Veznjak naše selekcije zaigrao je od prve minute na gostovanju kod Celtica. Prvjencem u dresu Rossonera Krunić je u 14. minuti pogodio mrežu škotskog velikana koji je u play-offu Evropske lige eliminisao Sarajevo. Krunić je odigrao cijeli meč, a za nastup na Celtic Parku SofaScore.com ga je ocijenio sa 7,3. Samo je Alessandro Romagnoli dobio bolju ocjenu od bh. veznjaka među starterima Milana.

Edin Džeko (Young Boys - Roma 1:2) - 7,2
Kapiten fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine gostujući susret protiv švicarskog prvaka Young Boysa počeo je na klupi za rezerve nakon što je za vikend dva puta pogodio mrežu Beneventa u visokoj pobjedi Rome. Dijamant je u 59. minuti dobio priliku, a samo deset minuta poslije asistirao je Peresu za izjednačenje i na taj način pokrenuo preokret rimske Vučice. Bolje ocjene od najboljeg napadača među njegovim saigračima dobili su strijelci Marash Kumbulla (7,6) i Bruno Peres (7,5), a i Jordan Veretout, koji je priliku dobio sa klupe, dobio je tek nešto višu ocjenu od Edina (7,3).

Mateo Sušić (CSKA Sofia - Cluj 0:2) - 7,3
Fudbaler kojeg u posljednje vrijeme nema u reprezentaciji sa svojim Clujom trijumfovao je u gostima kod CSKA iz Sofije. Njegov tim sačuvao je svoju mrežu, što je uvijek važno za samopuzdanje kompletne odbrane.

Edin Višća (RB Leipzig - Bašakšehir 0:2) - 7,2 
Edin Višća odigrao je 90 minuta u debiju njegovog Bašakšehira u Ligi prvaka. Zmaj je bio jedini fudbaler turskog prvaka koji je poražen u gostima kod Leipziga s 2:0, a koji je dobio ocjenu iznad sedam (7,2). Vrijedi izdvojiti podatak da je dobio osam od deset duela na tlu.

Stjepan Lončar (Rijeka - Real Sociedad 0:1) - 6,8
Veznjak Rijeke igrao je do 87. minute. U trenutku kada je napustio travnjak na semaforu je bilo 0:0, no u trećoj minuti sudijske nadoknade Bautista Orgilles Jon donio je pobjedu gostima iz Španije. Prema ocjeni SofaScorea, Lončar je bio daleko od najslabijeg, no i daleko od najboljeg pojedinca u sastavu Riječana.

Srđan Grahovac je za nastup protiv Arsenala (poraz 1:2) dobio 6,6, a identičnu ocjenu dobio je i Sead Kolašinac, koji je stajao na suprotnoj strani. Gojko Cimirot je zaradio 6,3 u domaćem porazu od Rangersa, dok su najniže ocjene za ovosezonske nastupe dobili defanzivci Ferencvarosa Adnan Kovačević i Eldar Ćivić, koji su se morali zadovoljiti "šesticama"

Luka Menalo (Rijeka – Real Sociedad 0:1) i Anel Šabanadžović (Braga – AEK 3:0) poraze svojih timova pratili su sa klupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.