open-navfaktor-logo
search
Nisu briljirali
Ovako su bh. legionari ocijenjeni za nastup u 4. kolu Evropske lige
U četvrtak su se širom Starog kontinenta igrali susreti četvrtog kola Evropske lige, a bh. legionari, što reprezentativci, što internacionalci, ne mogu se pohvaliti značajnijim učinkom.
27.11.2020. u 08:12
get url
text

Iako je jedini direktno učestvovao u postizanju pogotka za svoj tim, veznjak bečkog Rapida Srđan Grahovac za pobjedničku partiju u gostima kod Dundalka (3:1) dobio je tek 6,3, a nešto slabijoj ocjeni kumovao je penal koji je bivši fudbaler Borca skrivio u 63. minuti.

Tačno 20 dana nakon što je objavio da je pozitivan na koronavirus, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko upisao je prve minute u dresu Rome. Dijamant je priliku protiv Cluja dobio od 64. minute, a za nešto više od 25 minuta na terenu od portala Sofascore.com dobio je ocjenu 6,4, što je ispod timskog prosjeka (6,89), a uz Filipa Tripija bio je prema ocjenama najslabiji igrač Vučice.

Iako je odigrao svih 90 minuta, povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić za partiju u porazu od Džekine ekipe dobio je tek nešto bolju ocjenu od našeg napadača, a tom je zasigurno kumovao i podatak da je izgubio čak 18 puta posjed lopte.

U gostujućem remiju Milana kod Lillea (1:1) Rade Krunić je zaigrao tek od 77. minute, a tokom 13 minuta, ne računajući sudijsku nadoknadu, zaradio je ocjenu 6,6, što i nije tako loše s obzirom na to da je prosječna ocjena u timu Rossonera bila 6,75.

Stjepan Lončar proveo je svih 90 minuta na travnjaku stadiona San Paolo na kojem je njegova Rijeka od Napolija poražena s 2:0. On je zaradio ocjenu 6,8, što je nešto bolje od timskog prosjeka (6,75), a vrijedi reći da je postotak uspješnih dodavanja iznosio 91 posto (41/45).

Najbolji bh. fudbaler prema ocjenama portala Sofascore u četvrtom kolu Evropske lige bio je Gojko Cimirot. Nekadašnji veznjak Sarajeva odigrao je cijelu utakmicu protiv Lecha, u kojoj je njegov Standard zahvaljujući golu u sudijskoj nadoknadi stigao do pobjede (2:1) i tako zadržao kakve-takve šanse u borbi za plasman u eliminacionu fazu. Zmaj je za svoj nastup dobio 7,3, a u predaji lopte skoro da je bio nepogrešiv. Susret je završio s 93 posto uspješna dodavanja (39/42).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.