open-navfaktor-logo
search
Bez glave i repa
Ovako se ne ide na EURO: Očajni Zmajevi reprizirali horor iz Tamperea i Yerevana
Tim Roberta Prosinečkog podsjetio navijače na predstave iz Finske i Armenije
15.10.2019. u 22:39
get url
text
Grčka - BiH 2:1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ni iz četvrtog pokušaja nije uspjela ostvariti gostujuću pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020., a sada su šanse za drugu poziciju u grupi J svedene na domen teorije.

Izabranici Roberta Prosinečkog su u sklopu osmog kola poraženi protiv Grčke na Spiros Louis stadionu u Atini rezultatom 2:1.

Grčka je iskoristila slab ulazak u meč bh. reprezentativaca i bolju igru krunisala pogotkom u 30. minuti. Pavilidis je promiješao odbranu Zmajeva i odmjerenim udarcem poslao loptu iza leđa Šehića.

Samo pet minuta trajalo je slavlje domaćih pred sablasno praznim tribinama, a onda Amer Gojak pogađa za izjednačenje. Igrač Dinama zabio je četvrti gol u kvalifikacijama, a asistenciju je uknjižio Sead Kolašinac.

Činilo se da će poravnanje razbuditi bh. igrače u pozorišnoj atmosferi koja je vladala u Atini, ali od toga nije bilo ništa.

Igra bez igre, bezidejnost u napadu, izgubljena bitka na sredini terena i propuh u odbrani. Tako je izgledao tim Roberta Prosinečkog u nastavku, podsjetivši tako navijače reprezentacije na horor iz Tamperea i Yerevana.

{$galerijaFotografija}

Drugo poluvrijeme obilježio je pritisak Grčke i nekoliko dobrih prilika Prvo je Šehić u 58. minuti zaustavio Mantalosa, a dvije minute kasnije Masouras trese stativu.

Stativa je bila saveznik Zmajeva i u 75. minuti kada je pokušao Stafylidis, a Ibrahim Šehić je odbranom šuta Masourasa u 75. minuti pokazao da je jedini raspoloženi Zmaj u Atini.

Kako je izgledala Bosna i Hercegovina u drugom poluvremenu, možda najbolje govori podatak da bh. fudbaleri nisu uspjeli uputiti udarac prema golu Helena.

Kukavička igra Zmajevima se obila o glavu u 88. minuti kada je Kovačević zatresao vlastitu mrežu i postavio konačan ishod meča.

BiH će do kraja kvalifikacija odigrati još dvije utakmice. Na Bilinom polju gostuje Italija, a kvalifikacije će izabranici Roberta Prosinečkog okončati utakmicom u Lihtenštajnu.

{$galerijaFotografija}

Zaostatak za Finskom iznosi pet bodova boda, a Pukki i društvo u pretposljednjem kolu dočekuju Lihtenštajn i već tada mogu osigurati historijski nastup na Evropskom prvenstvu.

Kako sada stvari stoje, reprezentacija BiH svoju šansu za prvi odlazak na EURO tražit će kroz baraž izboren nastupom u Ligi nacija.

Grčka - Bosna i Hercegovina 15.10.2019. (1)
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.