open-navfaktor-logo
search
Kraj kvalifikacija
Ovako je Sofascore ocijenio nastup Zmajeva u pobjedi nad Lihtenštajnom
Dvostruki strijelac Hodžić dobio je 8.4, dok je Ćivić nagrađen sa 8.2. Do "osmice" malo je nedostajalo i debitantu Haris Hajradinoviću (7.9)
19.11.2019. u 10:54
get url
text

Pobjedom 3:0 na stadionu Rheinpark protiv Lihtenštajna fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine - neuspješno!

Dva gola u pobjedi Zmajeva postigao je napadač mađarskog MOL Fehervara Armin Hodžić, dok je pogodak za 1:0 bio djelo još jednog Zmaja koji nastupa u mađarskoj ligi, Eldara Ćivića.

Upravo su ova dvojica bh. reprezentativaca od portala Sofascore.com dobili najbolje ocjene za sinoćnji nastup. Dvostruki strijelac Hodžić dobio je 8.4, dok je Ćivić nagrađen sa 8.2. Do "osmice" malo je nedostajalo i debitantu Haris Hajradinoviću (7.9).

Najslabiju ocjenu dobio je kapiten Zmajeva Edin Džeko. Dijamant koji je u 70. minuti zamijenio Marka Mihojevića za 20 minuta igre u Vaduzu dobio je ocjenu 6.1, koja bi sigurno bila bolja da je realizovao jednu od tri veoma dobre šanse. Druga dvojica rezervista, Muhamed Bešić i Dino Hotić ocijenjeni su sa 7.4, odnosno 6.9.

Ovako je Sofascore ocijenio reprezentativce BiH za nastup protiv Lihtenštajna:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.