open-navfaktor-logo
search
Šest miliona KM
Ovako izgleda nikad otvorena garaža kod sarajevske Hitne pomoći: Upitan kvalitet radova, pukotine, smeće...
Početkom ove godine završena je izgradnja podzemne garaže u Kolodvorskoj ulici preko puta Hitne pomoći u Općini Novo Sarajevo, ali do danas nije otvorena.
14.05.2023. u 15:01
get url
text
Podzemna garaža, Novo Sarajevo

Gradnja je počela 2020. godine a finansijeri su Kanton Sarajevo i Općina Novo Sarajevo.

VEZANI TEKST - Nakon tri godine okončana izgradnja podzemne garaže, ali se još ne zna datum otvaranja

Vrijednost projekta je oko šest miliona KM, a u šta je taj novac uložen i kako izgleda garaža uvjerio se i lično vijećnik u Općini Novo Sarajevo Arslan Dučić.

On je napravio snimak garaže i podijelio ga na svome Facebooku te iznio svoje utiske.

- Izuzetno velike hrpe smeća, neke odjeće se mogu vidjeti u garaži. Brzalo se da se završi pa već imate pukotine, šarenilo na vanjskom dijelu, baš se požurilo da se garaža završi i izuzetno nekvalitetno i čudno je da iko može prihvatiti ovo - prokomentirao je Dučić.

Snimao je betonske dijelove gdje je zarasla trava, šahtove koji nisu dobro uklopljeni, rešetke, vodu koja se skuplja na površini garaže.

- Ovako izgleda razbacivaje novcem građana. O tome koje se količine vode zadržavaju na površini parkinga neću ni govoriti. Samo ću pokazati koliko je smiješno, da vidite kako to izgleda kada finansiraju Kanton i Općina Novo Sarajevo - govori Dučić na snimku koji je sačinio.

Izgradnja ove podzemne garaže počela je u ljeto 2020, a trebala je biti završena do sredine novembra 2020. godine.

Vrijednost ove garaže iznosila je oko šest miliona maraka, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojilo Ministarstvo saobraćaja KS, a Općina Novo Sarajevo je dodijelila zemljište u vrijednosti 1,5 miliona maraka.

Javna kolektivna garaža ima dvije podzemne etaže gdje će biti 165 parking mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.