open-navfaktor-logo
search
Zvijer
Ovako će izgledati potpuno novi Renault Megane E-Tech Electric
Koncept Megane eVision smo vidjeli već prošle godine, a sada nam je Renault pripremio set teaser fotografija nove generacije Meganea, i to u električnoj izvedbi, a koja na tržište stiže sljedećeg proljeća.   
11.06.2021. u 22:21
get url
text

Renault je već konceptom eVision, koji je predstavljen prošle godine, najavio potpuno novu generaciju Meganea, a s novim setom fotografija, otkrio je neke nove detalje. Iako je karoserija još uvijek pod naljepnicama, može se prepoznati osnovni oblik.

Tako sprijeda ostaju karakteristična C svjetla, no ovog puta u nešto drugačijoj formi, a klasične prednje maske nema, jer nije ni potrebna modelu kojeg pogoni elektromotor. A pogledom s boka u oči upadaju veliki kotači, ali i pomalo povišena karoserija, te sakrivene ručice za otvaranje vratiju.

Dizajn stražnjeg dijela je elegantan i jednostavan, a karakteriziraju ga tanka i spojena svjetla, a u sredini je novi logo proizvođača. Novi Megane E-Tech Electric će biti i prvi model koji će nositi novi znak. Bit će riječ o tipičnom predstavniku kompaktne klase, koji će biti dug oko 4,3 metra i imat će međuosovinski razmak od 2,7 metra, te će biti postavljen na modularnu CMF-EV platformu.

Što se tiče pogona, radi se o elektromotoru koji razvija maksimalnu snagu od 160 kW/217 KS i nudi 300 Nm okretnog momenta, a baterija će imati kapacitet od 60 kWh, a autonomijom do 450 km. U budućnosti bi se trebale naći i ostale izvedbe, sa snažnijim motorima, ali i s baterijama koje nude veću autonomiju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.