Sudeći prema rezultatima istraživanja, apsolutni šampion u nevjeri je - strijelac. Mnoge je ovo iznenadilo jer su strijelci na glasu kao vrlo lojalni i vjerni partneri.

Možda upravo zbog toga njihovi motivi za prevaru nikada nisu površni. Istraživanje je pokazalo da strijelac ne vara zbog požude nego isključivo ako je u lošoj vezi koja ga ne čini sretnim.

Zanimljivo je da su strastveni škorpioni prema rezultatima na posljednjem mjestu ljestvice preljubnika. Naime, oni ne stignu prevariti svoje partnere zato što ih češće naglo ostave zbog potencijalne nove ljubavi koju odmah žele realizirati.

Zašto Stijelac vara?

Po prirodi je vrlo lojalan i često je on taj kojeg varaju, ali kada osjeti da ga se ne poštuje i da je potpuno zanemaren u vezi, iz ljutnje počinje razmišljati o tome postoji li za njega neko bolji. Time sebi otvara put za nevjeru.

Kako prepoznati da Strijelac vara?

Inače je vrlo staložen i spreman na konstruktivnu raspravu, ali nakon preljuba kod njega možete primijetiti povećan interes za sukobe i svađe koje ne vode nikuda. Na taj način manifestira se osjećaj grižnje savjesti koji ga obuzima zbog nevjere.