Ovaj period će vam na prvom mjestu donijeti preispitivanje - šta želite, a šta ne želite u životu.

Kao i uvijek, retrogradni Merkur će utjecati na sve znakove Zodijaka i to “žestoko”, ali tri znaka će to osjetiti jače od ostalih.

To su:

Ovan

Za Ovna će ovo biti buran period, posebno kada su emocije i odnosi s bližnjima u pitanju. Čeka vas veliko iznenađenje ili neplanirani događaj koji će promijeniti tok stvari u vašoj vezi.
Poslije toga više ništa neće biti isto, moguće je da će vas to, ili natjerati da zauvijek završite, ili da riješite dosadašnje konflikte i nastavite dalje s više razumijevanja.

Škorpija

Retrogradni Merkur donijet će vam velike novčane probleme, možda čak i stare dugove na naplatu. Doći ćete u poziciju da morate napraviti kalkulaciju i odustati od nekih želja i projekata.

Jarac

Sve tajne, prešućivanja i ono što ste krili isplivat će na površinu i postat će teško nastaviti živjeti u laži. Morat ćete skupiti hrabrosti da se izborite s vlastitim tajnama i da priznate sve što trebate bliskim ljudima. Moguće je da ćete biti zbunjeni oko toga kojim pravcem dalje da krenete, ali pogledajte duboko u svoje srce i poslušajte šta vam govori osjećaj u trbuhu.