open-navfaktor-logo
search
Kapiten Topnika
Otvorio dušu: Xhaka progovorio o prijetnjama i kletvama koje je dobio od navijača Arsenala
Cijela situacija me ponijela i svojom reakcijom sam povrijedio onaj dio navijača koji je uvijek uz klub i tim, poručio je Xhaka
01.11.2019. u 10:26
get url
text

Kapiten Arsenala Granit Xhaka izvinio se navijačima za ispade u nedjeljnoj utakmici Premiershipa protiv Crystal Palacea na Emiratesu.

Švicarac je prilikom izlaska iz igre gestikulirao navijačima, bacio dres i kapitensku traku i zaputio se ka svlačionici.

- Volim ovaj klub i uvijek dajem 100 posto na terenu i van njega. Osjećam da me navijači ne razumiju, a komentari na utakmicama i društvenim mrežama posljednjih sedmica i mjeseci duboko su me povrijedili - napisao je Xhaka u pismu.

On je dodao da su mu navijači Arsenala poručili kako će mu polomiti noge, ubiti suprugu, uputivši i kletve njegovoj kćerki kojoj su "poželjeli da dobije rak".

- Cijela situacija me ponijela i svojom reakcijom sam povrijedio onaj dio navijača koji je uvijek uz klub i tim i koji mene i saigrače puni pozitivnom energijom. To mi nije bila namjera i zbog toga im se izvinjavam - poručio je Švicarac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.