S novim mašinama, novim prostorom za proizvodnju i montažu, Ringspann Bosanska Krupa, u novoj proizvodnoj hali, zapošljava oko 50 radnika, a u prvobitnim planovima, kupovinom zemljišta i potpisivanjem ugovora s općinom Bosanska Krupa, ovaj broj radnika bio je planiran u prosjeku od pet godina. Međutim, premašili su očekivanja te ciljeve ispunili već u prvoj godini rada.

- Naša kompanija se bavi CNC obradom metala i montažom dijelova koje proizvodimo. Naši proizvodi se izvoze za EU. Mnogo dijelova radimo za Bosch, BMW i druge kompanije. Ulažemo dosta u mlade, stipendiramo, zapošljavamo mladi kadar. Prosjek naše firme je otprilike oko 30 godina, tako da smo jedna jako mlada, ali perspektivna kompanija – rekao je generalni direktor kompanije Ringspann Bosanska Krupa, Nermin Kedić.

Prezentacijom firme, hale i poslovnog ambijenta, proizvodnog pogona i montažnih prostorija, zvanice i gosti su imali priliku vidjeti proizvodnju i montažu, dijelove koje Ringspann Bosanska Krupa proizvodi te koje montira.

Privrednici iz Njemačke, gradonačelnik Bad Homburga te ostali gosti provest će nekoliko dana u Bosanskoj Krupi, gdje će imati priliku malo bolje upoznati općinu, kao i moguće poslovne prilike, saopćeno je iz Općine Bosanska Krupa.

Ringspann d.o.o. pripada Ringman korporaciji, koja svoju central ima u njemačkom Bad Homburgu.