open-navfaktor-logo
search
Ublažene mjere
Otvoreni frizerski i kozmetički saloni u Mostaru, u Starom gradu većina zanatskih radnji još pod ključem
U Hercegovačko-neretvanskom kantonu jutros su svoja vrata ponovno otvorile zanatske radnje i mali obrti, što je ulilo nadu da se polagano vraćamo u normalu.
04.05.2020. u 16:33
get url
text

U starom dijelu Mostara danas, nažalost, ipak skoro ista slika kao i proteklih dana, jer sve radnje još uvijek nisu otvorile svoja vrata. Također, turista zbog zatvorenih granica još nema. Zatičemo vlasnicu u jednoj od zanatskih radnji uz Stari most dok rasprema radnju. Ističe kako je jutros nekoliko radnjica otvorilo svoja vrata no samo na kratko.

- Nema, nikoga! Tek poneki prolaznik. Više od mjesec dana nisam otvarala radnju, pa malo uvodim reda, čistim, dezinfikujem, pravim raspored,  da se zna gdje je šta - govori.

No, ipak dodaje, ne gubi nadu, šta više.

- Bog daje nafaku. Bitno je da se život lagano vraća u normalu, a bit će posla. Optimista sam - naglašava.

{$galerijaFotografija}

U frizerskim i kozmetičarskim salonima te brijačnicama potpuno druga priča. Stalne mušterije su s nestrpljenjem iščekivale ovaj dan. Majstori svoga zanata od jutros rade punom parom. Vlasnica poznatog frizerskog salona "MoA moooAaa" na Bulevaru Ajla Kreso ističe kako je s nestrpljenjem čekala ovaj dan. A prema broju narudžbi, i mušterije također.

- Mušterije dolaze prema zakazanom terminu, naravno napravila sam razmake između termina, a dok je mušterija u radnji vrata su zaključana. Sve izrečene higijensko-epidemiološke mjere strogo poštujemo - naglašava Kreso.

Vlada HNK posljednjih dana razmatra kako i na koji način ublažiti mjere zabrane rada ugostiteljskim objektima, a nije isključeno ni da bi uskoro u školske klupe mogli osnovci i srednjoškolci u ovom kantonu.

Ublažene mjere u Mostaru - 4. 5. 2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.