open-navfaktor-logo
search
Povodom 25. novembra
Otvoreni Dani bosanskohercegovačke kulture u Zagrebu
Manifestacija počela projekcijom filma “Sin” redateljice Ines Tanović u Maloj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinki"
23.11.2019. u 21:36
get url
text
Dani bosanskohercegovačke kulture, Zagreb

Premijernom projekcijom filma “Sin” redateljice Ines Tanović u Maloj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinki" otvoreni su XII dani bosanskohercegovačke kulture koji se održavaju povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ), povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u saradnji s Hrvatskim kulturnim društvom (HKD) "Napredak" i udruženjem "Kreativna de Kultura" organizira manifestaciju "Dani bosanskohercegovačke kulture", koja se održava od 23. do 25. novembra 2019. godine.

Program se održava dvanaestu godinu zaredom u okviru kojeg će se, pored tradicionalnog prikazivanja bosanskohercegovačke kinematografije, organizirati i drugi kulturni sadržaji.

Predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić istaknuo je kako se Dan državnosti BiH obilježava u brojnim državama diljem svijeta u kojima živi bh. dijaspora.

Okupljene u maloj dvorani KD "Lisinski" pozdravili su i predsjednik HKD "Napredak" Nikola Čiča i redateljica filma “Sin” Ines Tanović, filma koji je otvorio ovogodišnje 25. izdanje Sarajevo Film Festivala.

XII dani bosanskohercegovačke kulture održavaju se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.