navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Festivali

Otvorene prijave za TV serije za nagrade Srce Sarajeva

Otvorene su aplikacije za prijavu TV serija za nagrade Srce Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala. Prijave su otvorene do 5. maja, a pravo da prijave svoja ostvarenja imaju autori iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije, koja su premijerno prikazana u periodu od 1. aprila 2022. do 30. aprila 2023. godine.

Objavljeno: 13.04.2023. u 12:10
get url
text

Serije za program Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent / vlasnik prava, a za mogućnost nominacije za nagrade potrebno je prijaviti sve epizode serije.

O nominacijama i nagradama odlučuje stručni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih profesionalaca iz regije.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 5 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije je uspostavio 2021. godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 29. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 11. do 18. avgusta.

Pravilnik, uslovi i online formulari za prijavu su na web stranici Sarajevo Film Festivala.