open-navfaktor-logo
search
Upali svjetlo inovacija
Otvorene prijave za Sarajevo Innovations Festival 2022
Sarajevo Innovations Festival (SIFI) je smotra studentskih radova iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i drugih srodnih oblasti.
10.10.2022. u 10:10
get url
text
Steleks

Ove godine, po šesti put Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu (STELEKS) organizuje smotru inovativnih studentskih radova. Sarajevo Innovations Festival (skraćeno SIFI) je smotra studentskih radova koja okuplja studente tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine i regije, a osnovana je 2016. godine od strane tadašnjeg upravnog odbora STELEKS-a.

Pored predstavljanja studentskih radova, koji je takmičarskog karaktera, SIFI također ima i edukativni karakter u vidu predavanja i radionica koje obrađuju teme vezane za studente i nauku općenito. Cilj SIFI-ja je da podstiče studente na inovativnost i pisanje radova, te da postane svojevrstan sajam tehnike i nauke od kojeg će korist imati i studenti i firme koje odluče da budu dio ovog projekta.

Predajom naučnih radova, učesnike ocjenjuju recenzenti, istaknuti profesori i stručnjaci u oblasti tehnike i tehnologije, na osnovu čijih ocjena se donosi odluka koji radovi će imati šansu da budu prezentovani na smotri. U takmičarskom dijelu smotre, radovi svih učesnika će biti ocijenjeni od strane komisije po sljedećim kriterijma:

1. Aplikativnost
2. Inovativnost
3. Usklađenost sa IEEE formatom
4. Prezentacija

Na osnovu zbira svih ocjena formira se rang lista, a najbolji radovi bivaju nagrađeni. Prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

1. mjesto: 500 KM
2. mjesto: 300 KM
3. mjesto: 200 KM

Ali, to nije sve! Posebna nagrada "dr. Branislava Peruničić" će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih učesnika u vrijednosti od 100 KM. Također, svi radovi će biti objavljeni u zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre. 

SIFI 2022 održat će se 5. novembra ove godine, a prijave za radove su već otvorene i traju do 23. oktobra. Pozivamo sve studente da upale svjetlo inovacije i prijave svoje radove putem web stranice www.sifi.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.