open-navfaktor-logo
search
Izvještaji
Otvorena sva biračka mjesta u Mostaru, Tešnju, Maglaju, Zavidovićima
Ponegdje je bilo malih kašnjenja, ali je sve uredu
07.10.2018. u 08:19
get url
text

U Mostaru su sva biračka mjesta otvorena na vrijeme, potvrdio je predsjednik Izborne komisije Grada Mostara, Hilmo Đidelija.

- Otvoreno je 147 redovnih biračkih mjesta te jedno za glasanje u odsustvu, a tri mobilna tim su krenula već po terenu. Prema informacijama s terena za sada nisu zabilježeni nikakvi problemi. Upravo sam u obilasku biračkog mjesta u Medicinskoj školi, u razgovoru s posmatračima svi su kazali da je do sada sve uredu - izjavio je Đidelija.

Sva biračka mjesta u općinama Tešanj, Maglaj i Zavidovići otvorena su uz mala zakašnjenja.

-Sva su biračka mjesta, njih 60, otvorena. Imali smo samo, zbog problema sa strujom, kašnjenja u Vikovićima, ali i na tom je mjestu počeo izborni proces - kaže Elvir Mehić, predsjednik Općinske izborne komisije Zavidovići.

Navodi kako imaju registriranih 34.125 birača, od kojih će njih nekoliko moći glasati i posredstvom dva mobilna tima, kao i 450 iz inostranstva.

Općina Maglaj, kako kaže predsjednik Općinske izborne komisije u tom gradu Armin Bašić, ima registriranih oko 20.230 birača.

-Sva birališta, njih 31, otvoreni su na vrijeme i nema nikakvih problema. Nemamo mobilnih timova, a 11 glasača će glasati iz inostranstva - ističe Bašić.

U Tešnju su na vrijeme otvorena sva biračka mjesta.

-Bilo je malih kašnjenja, pet-deset minuta, ali sve je u najboljem redu. Imamo 56 redovnih glasačkih mjesta, a 39.572 prijavljena birača. Još 338 birača prijavljeno je za glasanje iz inostranstva - kazala nam je predsjednica OIK-a Tešanj Kanita Gredelj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.