open-navfaktor-logo
search
Svečano
Otvorena policijska ispostava MUP-a KS na dolaznoj stanici Trebevićke žičare
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) od danas će biti stalno prisutni na Trebeviću, nakon što je u objektu dolazne stranice Trebevićke žičare "Ramo Biber" otvorena ispostava Prve policijske uprave.
18.05.2020. u 14:44
get url
text

Tim povodom, svečanu vrpcu presjekli su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko i načelnik Prve policijske uprave Safet Šabović. Grad Sarajevo osigurao i u potpunosti opremio prostor u koji je smještena ispostava, saopćeno je iz Gradske uprave.

Otvorenju su prisustvovali i veterani Prve brigade policije Stari Grad, koji danas obilježavaju godišnjicu postrojavanja na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović 18. maja 1992. godine, te bivši ministar unutrašnjih poslova Avdo Hebib.

Gradonačelnik Sarajeva naglasio je da se radi o izuzetno značajnom događaju, imajući u vidu da je Žičara od svog otvorenja prevezla više od 1,2 miliona putnika i predstavlja jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija i objekata u gradu uopće.

- Izgradnjom nove žičare, uređenjem ovog cijelog područja, uskoro i izgradnjom novog Vidikovca, ovaj dio Sarajeva je u potpunosti oživio. Postao je integralni dio grada i njegov najposjećeniji park prirode. Otvaranjem policijske ispostave, osigurat ćemo redovno i stalno prisustvo naše policije, te podići sigurnost posjetilaca, građana i objekata na viši nivo. Ovo za sve nas, a posebno u Starom Gradu, ima i veliki simbolični značaj - rekao je Skaka.

Jusko je naglasio da je to rezultat odlične saradnja koju imaju s Gradom i gradonačelnikom.

- Ovdje godišnje dođe milion ljudi i postoji potreba za ovakvom ispostavom. Gdje god je policija prisutna je imperativ za sigurnost i daje osjećaj koji svaki građanin i gost u ovom gradu želi, a to je da se ima kome obratiti u slučaju da im pomoć treba - dodao je Jusko.

Šabović se zahvalio na realizaciji investicije, naglašavajući da postoje svi uvjeti da policija radi svoj posao u interesu građana.

- Ovo je nastavak odlične saradnje s Gradom Sarajevo. Uvijek su nam desna ruka i institucija kojoj se možemo obratiti za pomoć kada su u pitanju materijalno-tehnička sredstva - rekao je Šabović, navodi se u saopćenju iz Grada Sarajeva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.