open-navfaktor-logo
search
Po planu
Otvorena biračka mjesta, Prijedorčani danas biraju gradonačelnika
U Prijedoru su jutros u 7 sati otvorena sva biračka mjesta za prijevremene izbore za gradonačelnika, izjavio je predsjednik Gradske izborne komisije Željko Škondrić.
12.12.2021. u 08:06
get url
text
Prijedor

- Sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme i proces je započeo po planu - dodao je Škondrić za agenciju Srna.

Biračka mjesta će biti otvorena do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja.

Na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Grada Prijedor nalazi se 14 kandidata.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

- Za potrebe održavanja prijevremenih izbora u Prijedoru je određeno 130 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, formirana su tri mobilna tima i jedan poseban COVID-19 mobilni tim - ranije su saopćili iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedor, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć na dan 22. novembar, ima 86.329 birača uključujući 608 birača registriranih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birača registriranog da glasa putem pošte.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Prijedora bit će provedeni uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.