Utorak, 18.05.2021.
Regulacija korita rijeke Spreče veoma je bitna za poljoprivrednike ovog kraja

Otvoren Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma

U ime općisnkog načelnika Seada Džafića, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović danas je otvorila jubilarni, deseti po redu, sajam

U ime općisnkog načelnika Seada Džafića, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović danas je otvorila jubilarni deseti po redu "Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma Kalesija 2018", koji organizira Udruženje građana "Citizen" uz podršku Općine Kalesija. 

- Općinski načelnik do sada je u više navrata pomagao poljoprivrednike kroz različite vidove poticaja i mislim da su mu poljoprivrednici na tome zahvalni. Živimo u vremenu kada je jako bitno šta jedemo i šta unosimo uorganizam. Drago mi je što vidim da je i u Kalesiji zastupljena eko hrana, što nam govori da ulažemo u zdravu ishranu - kazala je Hata Mujčinović. 

Ona je istakla da je općinski načelnik krenuo sa izradom projekta za regulaciju korita rijeke Spreče, što će pomoći poljoprivrednicima, jer im u Sprečanskom polju više plodovi neće biti pod vodom usljed kiša.

Riječi hvale kada je u pitanju pomoć općinskog načelnika organizaciji sajma imao je i predsjednik UG "Citizen" Mersad Hasanović, koji je istakao značaj ovog sajma, koji iz godine u godinu ima sve više izlagača ne samo iz Kalesije, već i iz drugih općina. 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh