open-navfaktor-logo
search
Jedinstvena promocija
Otvoren paviljon BiH na sajmu poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju
Paviljon Bosne i Hercegovine na sajmu poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju otvoren je za posjetioce, potvrdio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.
04.10.2021. u 11:04
get url
text

Delić je izjavio da je paviljon funkcionalan te da će narednih dana biti dodatno preuređen i ispunjen sadržajima koji će biti jedinstvena promocija privrede i turističkih potencijala koje će predstaviti kao prilike za investitore, ali i posjetitelje.

Bosna i Hercegovina je tačka spajanja i preplitanja Istoka i Zapada, zemlja dobrih, otvorenih ljudi, višestoljetne kulture i multietničkog suživota, zbog čega će se upravo ta činjenica iskoristiti i predstaviti kao najveći potencijal za stvaranje veza s potencijalnim investitorima.

- U narednih šest mjeseci mi ćemo svijetu predstaviti sve naše prirodne i industrijske potencijale, s posebnim akcentom na specifičnosti, inovativnost i strateške grane privrede. Vjerujemo da će nam se sav trud koji smo uložili vratiti kroz investicije koje će, osim oporavka naše privrede, generirati i unapređenje poslovnog ambijenta koji će Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu pozicionirati kao jednu od najkonkurentnijih turističkih i općenito investicionih destinacija u ovom dijelu Evrope - naglasio Delić.

Poduzetnici iz BiH dobili su priliku da se predstave na najvećem svjetskom sajmu EXPO Dubai 2020, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon što je Vlada KS odlučila preuzeti obaveze organizacije njihovog nastupa na izložbi koja traje od 1. oktobra do 31. marta 2022. godine, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.