open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Otvoren OREA Art Market, mjesto za promociju i prodaju unikatnih bh. proizvoda
Četvrto izdanje OREA Art Marketa otvoreno je danas u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH.
05.06.2022. u 12:47
get url
text
OREA Art market

Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina sa bh. etiketom, namijenjen je svim generacijama i tradicionalno okuplja bh. kreativce i nudi spoj ugodnog ambijenta sa ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro slastica i odlične zabave.

OREA Art Market ove godine okupio je 57 učesnika koji su predstavili svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode.

Suosnivačica i brend ambasadorica Amra Džeko u pozdravnom obraćanju istakla je da je pripremljen bogat sadržaj za sve generacije.

Ona je istakla da je ova platforma prepoznata kao mjesto za promociju i prodaju unikatnih bh. proizvoda te umrežavanje malih biznisa koji svojim poduzetničkim idejama doprinose jačanju kreativne industrije u BiH.  Džeko je posebno istakla humanitarnu dimenziju OREA Art Marketa.

{$galerijaFotografija}

Kako bi ugođaj za cijelu porodicu bio potpun, u ambijentu Botaničke bašte Muzeja, pripremljen je i gastro kutak sa ponudom ukusnih delicija. Dječiji kutak ispunjen je kvalitetnim sadržajima kao što su animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časovi pravljenja sapuna, razne društvene igre kao i zabava za mališane.

OREA Art market ima humanitarni karakter jer će se sav novac od prodaje ulaznica i ove godine donirati Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka" za potrebe Roditeljske kuće. Izlagači će od prodaje proizvoda donirati pet posto, a i posjetioci će i na licu mjesta moći kupiti proizvode ovog udruženja.

Do sada je kroz humanitarnu akciju OREA Art marketa, prikupljeno više od 20.000 KM.

OREA Art market, Sarajevo 05. 06. 2022
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.