open-navfaktor-logo
search
Goražde
Otvoren LIFELINE festival umjetnosti i zdravog života
U Goraždu je otvoren treći po redu LIFELINE festival umjetnosti i zdravog življenja, u organizaciji AidNet Fondacija.
16.07.2022. u 14:41
get url
text

Do 18. jula programski sadržaji festival odvijat će se na lokalitetu Luke u goraždanskom naselju Mravinjac, a ceremonija otvaranja upriličena je na platou gradske dvorane "Mirsad Hurić".  

Festival je otvorio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, a direktorica Festivala Sabiha Hadžimuratović ovom prilikom istakla je značaj promocije umjetnosti i zdravog življenja posebno, kako je kazala, u ovim stresnim vremenima.

- Koliko se posvećujemo sebi, svom tijelu i svom duhu? Koliko znamo da se osamimo, polažemo nadu u sopstvene snage i sopstvenu energiju? Te tehnike se lako nauče kroz aktivnosti koje će vam pružiti naš festival. To je muzika, meditacija, zvučne kupke, refleksologija, joga i svjesno hodanje. To su tehnike koje će vas naoružati znanjem da ste sposobni da u svakom momentu pomognete sebi, ali i drugima da se oslobodite negativne energije i da svoje tijelo i svoj duh obogatite nekim sasvim novim pozitivnim elementima. Blagodat je da imamo ljude koji su otvoreni i specijalizirani za te tehnike i koji su spremni to podijeliti sa nama, poručila je Hadžimuratović.

Publici se predstavila majstorica za zvučne kupke Alma Lepir Tuzi, a na otvaranju je nastupila i poznata sopranistica i profesorice Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu  Lejla Jusić te Nina Babić i Sunday Stories iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.