open-navfaktor-logo
search
Pomoć
Otvoren humanitarni broj za Helenu Gavran: Za liječenje neophodno 545.509 eura
Heleni Gavran je nakon zdravstvenih problema, dijagnostifikovan hidrocefalus i tumor na malom mozgu
01.11.2019. u 12:16
get url
text

Na inicijativu Opštinske organizacije Crvenog krsta u Foči otvoren je humanitarni broj u M:telu preko kojeg će se sakupljati novčana sredstva za liječenje Helene Gavran, teško oboljele četverogodišnje djevojčice porijeklom iz Foče, prenosi Anadolu Agency (AA).

Broj 1416 aktivan je od danas do 30. novembra, a jednim pozivom daruje se jedna konvertibilna marka.

Heleni Gavran je nakon zdravstvenih problema, dijagnostifikovan hidrocefalus i tumor na malom mozgu. Helena je operisana dva puta, a patohistološkli nalaz je pokazao da je tumor maligni (meduloblastom IV gradus) i zato joj je hitno potrebna pomoć za dalje liječenje u Francuskoj.

Za liječenje na klinici "Gustav Rosi" u Parizu Heleni je neophodno 545.509 eura. Helena je počela liječenje u Francuskoj, a ukupan iznos treba da se uplati do kraja novembra. Kako porodica nije u mogućnosti da sama obezbijedi novac, obratila se svim humanim ljudima da im pomognu.

U Foči, ali i brojnim gradovima Bosne i Hercegovine i Srbije, već 40 dana traje humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za Helenino liječenje. U svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Helene, za prostor Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koristi se žiro račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci. Broj žiro računa: 555-8000016726783.

Porodica Gavran izrazila je zahvalnost Crvenom krstu u Foči kao i svim humanim ljudima koji doniraju novac za liječenje teško oboljele četverogodišnje djevojčice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.