open-navfaktor-logo
search
Počela proslava
Otvareno klizalište u Centru Safet Zajko povodom 42. godišnjice Općine Novi Grad
Klizalište će biti otvoreno do sredine februara radnim danima i vikendom od 9 do 22 sata, a klizanje će biti besplatno za sve uzraste
15.12.2019. u 20:29
get url
text
Centar Safet Zajko
Centar Safet Zajko

Općina Novi Grad Sarajevo obilježava 42. godinu postojanja. Tim povodom u Centru "Safet Zajko" danas je upriličeno druženje za građane uz roštilj i prigodan zabavni program, a otvoreno je i klizalište za najmlađe sugrađane koji će dane predstojećeg zimskog raspusta moći provoditi uživajući na ledenoj plohi.

Klizalište će biti otvoreno do sredine februara, a ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali i duže. Ljubitelji klizanja moći će se klizati radnim danima i vikendom od 9 do 22 sata. Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM.

Uz prisustvo velikog broja djece, njihovih roditelja i drugih građana klizalište je otvorio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Načelnik je kazao da je Općina Novi Grad kao i proteklih nekoliko godina, u povodu dana Općine - 16. decembra, pored svečane sjednice, organizirala i druženje za građane u Centru "Safet Zajko".

- Imamo sreću da je i ove godine lijepo vrijeme, a tim povodom otvoreno je i klizalište za naše najmlađe koje će im biti na raspolaganju narednih 60 dana. Veliki broj građana došao je da danas zajedno sa nama obilježi godišnjicu formiranja naše Općine - kazao je načelnik Efendić.

{$galerijaFotografija}

Centar "Safet Zajko", mjesto je gdje slobodno vrijeme provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnjih i jesenjih mjeseci, a u narednom periodu radit će se na obogaćivanju sadržaja koji će posjetioce privući i tokom zime. U općinskom budžetu za iduću godinu planirana su sredstva za adaptaciju nekoliko objekata u kojima će se nalaziti centar za edukaciju i druge aktivnosti, gdje će naši najmlađi i omladina moći provoditi svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad. 

Godišnjica postojanja Općine Novi Grad bit će obilježena nizom aktivnosti, na Dan formiranja ove lokalne zajednice, polaganjem cvijeća na spomen-obilježju u Potur Šahidijinoj ulici obilježit će se i godišnjica stradanja naših najmlađih sugrađana s područja MZ "Alipašin Most – 1".

Također, bit će upriličeno i svečano otvaranje vrtića "Žubor" na Saraj - Polju, kao i puštanje u funkciju vanjskog dijela DZ "Novi Grad" na Otoci, gdje će biti otvoreni novi parking i ulaz u obnovljeni objekat. U 18 sati održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeće, na kojoj će biti dodijeljena najveća općinska priznanja Zlatna i Srebrena plaketa "Safet Hadžić", a kojom će biti i zvanično obilježena 42. godišnjica formiranja Općine Novi Grad Sarajevo.

safet-zajko-klizaliste1.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.