open-navfaktor-logo
search
Muzička legenda
Otkriveno kako je Tina Turner provodila posljednje dane: Kupovala je dizajnersku odjeću i išla na časove joge
Stanovnici sela pamte je kao skromnu, druželjubivu i pristojnu. Često bi išla sama u nabavku, iako je imala osoblje.
29.05.2023. u 20:39
get url
text

Muzička legenda Tina Turner proživjela je svoje posljednje dane lutajući po slikovitom švicarskom selu koje se nalazi uz jezero i koje je nazivala svojim domom, piše Daily Mail.

Pjevačica bi navode, ležerno šetala ulicama Küsnachta kupujući dizajnersku odjeću i gurmanske delicije. U drugim bi prilikama sjedila na klupi u lokalnom parku, gledajući preko jezera Zurichsee u snijegom prekrivene planine. I unatoč tome što je imala ličnog batlera i kompletno osoblje, zvijezda bi se sama vozila uskim uličicama u svom Porsche Cayenneu.

Turner koja je prošle sedmice preminula u 84. godini života, komšije pamte kao "skromnu", "druželjubivu" i "pristojnu".

Tina Turner bi ponekad dolazila u grad u kupovinu. Imala je batlera, ali je i sama voljela ići sa svojim mužem Erwinom. Posebno im se svidjela Moreira Gourmet House. To je najbolje mjesto u okolici za kupnju dimljenog lososa i bijelih tartufa. To su tamo kupili.", ispričao je mesar Benny Lang rekao je za DailyMail.com.

Tina Turner preselila se u Küsnacht 1995. kada je njezin suprug Nijemac Erwin Bach dobio posao voditelja švicarskih ureda EMI Musica u obližnjem Zürichu.

VEZANI TEKST - Tina Turner, kraljica rokenrola: Počela je sa 36 centi u džepu, pa postala broj jedan u svijetu

Vjenčali su se 2013. godine. Iste godine Tina je dobila švicarsko državljanstvo i odrekla se američkog pasoša.

Turner, koja je naučila govoriti njemački kako bi stekla pravo na švicarsko državljanstvo i usvojila poseban švicarski dijalekt, pohađala je satove joge u javnom parku Horn, nekoliko minuta hoda od njezinog prostranog zamka.

- Kada je tek došla živjeti ovdje, počela je ići na jogu. Pohađala je nastavu koja se održavala u parku- ispričala je jedna komšinica. 

- Bila je vrlo skromna. Nije bila umišljena. Sviđale su joj se cipele. Ovdje imamo neke vrlo lijepe cipele, koje su izradili talijanski dizajneri. Koštaju oko 1000 švicarskih franaka. Prodajemo i odjeću. Naše haljine koštaju otprilike isto. Gospođa Turner ih je voljela kupovati. I kupila je džempere od kašmira za svog muža Erwina - ispričala je prodavačica Arzu Oezoguz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.