open-navfaktor-logo
search
Porezna uprava FBiH
Otkrivena 83 neprijavljena radnika i zapečaćeno 48 objekata
Porezna uprava izvršila 312 inspekcijskih nadzora
15.10.2018. u 15:22
get url
text

Porezna uprava Federacije BiH je 12. oktobra 2018. godine na području Federacije BiH izvršila ukupno 312 inspekcijskih nadzora kojim su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku i djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 83 neprijavljena radnika, 94 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 24 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 24 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 48 objekata, a u 167 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 458.600 KM.  Rezultati provedenih kontrola od 12.10.2018 godine prikazani su u sljedećoj tabeli:

Prilikom inspekcijskog nadzora građevinske djelatnosti na devet gradilišta u Kantonu Sarajevo kao podršku inspektorima Porezne uprave pružili su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo. Porezna uprava se zahvaljuje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na pruženoj podršci koja je doprinijela da Porezna uprava izvrši svoje zadatke.

Porezna uprava Federacije BiH je u cilju otkrivanja neprijavljenjih radnika, neevidentiranja prometa i obavljanja djelatnosti bez rješenja za rad izvršila ukupno 15.138 brzih kontola, a rezultati istih su prikazani u sljedećoj tabeli:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.