open-navfaktor-logo
search
Trebao govoriti Čović 
Otkazana svečana sjednica Gradskog vijeća Livna, kažu da je nisu ni organizirali
Kolegij Gradskog vijeća Livna otkazao je svečanu sjednicu Vijeća, koja je trebala biti održana sutra, povodom "30. godišnjice odbrane Livna i livanjskog kraja".
22.04.2022. u 17:04
get url
text
Gradsko vijeće Livno

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak (SDPBiH), razlog za takvu odluka je kršenje Poslovnika o radu.

- Niti Kolegij niti Gradsko vijeće nisu učestvovali u organizaciji sjednice, niti u utvrđivanju protokola održavanja iste - istakla je Mak, uputivši izvinjenje borcima i boračkim udruženjima zbog otkazivanja sjednice. 

Prema njezinim riječima, Kolegij Gradskog vijeća nije imao nikakvih saznanja kako i na koji način će se održati svečana sjednica.

- Propust se dogodio zbog višegodišnje prakse da ovakve sjednice organizira Ured gradonačelnika Livna, bez učešća Kolegija i Gradskog vijeća. Stoga je Kolegij Gradskog vijeća zauzeo stav i zaključio da se neće održati svečana sjednica 23. aprila zbog mnoštva propusta, kršenja i nedorečenosti Poslovnika o radu te zbog činjenice da Kolegij Gradsko vijeća, kao ni gradski vijećnici nisu upoznati s protokolom, brojem govornika, te ostalim sadržajem svečane sjednice - poručila je Milak.

Svoj dolazak na obilježavanje 30. godišnjice odbrane Livna najavio je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Dan ranije su iz Hrvatske republikanske stranke (HRS) Livno poručili da neće dopustiti obraćanje lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića na svečanoj sjednici u subotu, navodeći da je "vladajuća stranka namjerava zloupotrijebiti kao paravan za političke poruke".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.