open-navfaktor-logo
search
Neprimjeren odnos
Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH, došli samo Zvizdić i tri ministra
Na dnevnom redu je predviđeno i razmatranje Prijedloga odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar-decembar 2019. godine
03.10.2019. u 13:38
get url
text

Za danas zakazana sjednica Vijeća ministara BiH nije održana. Na sjednicu su, pored predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, stigla tek tri ministra – Semiha Borovac, Igor Crnadak i Mirko Šarović.

- Neću špekulirati o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest članova Vijeća ministara BiH nije prisustovalo. Mogu govoriti samo o konkretnim razlozima koje sam dobio u pisanoj formi od ministra Bevande, ministrice Pendeš, ministra Grubeše, ministra Mektića, ministra Osmanovića i zamjenika ministra Dalipagića koji danas nisu prisustvovali - kazao je Zvizdić.

Na današnjoj sjednici su se ministri trebali upoznati sa materijalima Ministarstva sigurnosti BiH koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u našoj zemlji.

Pred ministrima se trebao naći i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u kontroli granice, kao i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije.

Ministri su, sudeći prema prijedlogu dnevnog reda, trebali razmatrati i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. decembra 2018. do 1. jula ove godine i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2020. godinu.

Na dnevnom redu je predviđeno i razmatranje Prijedloga odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar-decembar 2019. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.