open-navfaktor-logo
search
SAD
Otkazana druga predsjednička debata Trumpa i Bidena
Druga predsjednička debata između Donalda Trumpa i Joea Bidena koja je trebala biti održana 15. oktobra je otkazana zbog situacije nastale nakon što je američki predsjednik Trump zaražen koronavirusom.
10.10.2020. u 11:05
get url
text

Do predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama ostalo je nešto manje od mjesec dana, a Komisija za organizovanje predsjedničkih debata (CPD) saopćila je kako se drugi predsjednički duel neće održati.

- Sada se čini jasno da 15. oktobra neće biti rasprave uživo, pa će se CPD sada fokusirati na pripreme za završnu debatu zakazanu za 22. oktobar - piše u saopćenju CPD-a.

Rasprave oko druge debate počele su nakon što je prošle sedmice potvrđeno da je predsjednik Trump zaražen koronavirusom, a potom i hospitalizovan. Raspravljalo se o tome na koji način će se realizirati druga debata s obzirom n ato da je Trump dužan ispoštovati 10-dnevnu izolaciju.

CPD je potom uputio poziv da se druga predsjednička rasprava održi virtuelno, no Trumpova strana to nije prihvatila. Iz Bidenovog tima su naveli kako su protiv rasprave u kojoj će biti fizičkog kontakta s obzirom na mogućnost da Trump još uvijek nosi virus.

U svojim posljednjim izjavama oba su kandidata izjavila da će učestvovati u odvojenim programima na različitim televizijskim kanalima navečer 15. oktobra.

Naredni predsjednički duel planiran je za 22. oktobar u gradu Nashvilleu, u saveznoj američkoj državi Tennesseee.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.