open-navfaktor-logo
search
Savez za pobjedu
Otkazan centralni skup u Banjoj Luci zbog okupljanja "Pravde za Davida"
Centralni predizborni skup Saveza za pobjedu, koji je bio planiran za petak 5. oktobra u 20 sati na banjaluičkoj tvrđavi Kastel, otkazan je  
03.10.2018. u 11:51
get url
text
Ča<vić-Govedarica-Borenović-Savez za pobjedu

Predstavnici Saveza za pobjedu, Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Dragan Čavić (NDP) danas su pojasnili da je razlog što će istog dana na Trgu Krajine biti organizovan skup “Pravda za Davida“, pa smatraju da nije primjereno ni moralno, da oni nekoliko stotina metara dalje, slave.

- Jasno je da nije primjereno da održavamo politički skup nedaleko od događaja gdje otac traži pravdu za ubijenog sina. Time želimo da pokaženo solidarnost prema tom čovjeku, porodici Dragičević i svima koji traže istinu i pravdu za ubistvo banjalučkog studenta – kazao je Govedarica.

On je poručio da bi, da je "bilo sreće", David  trebalo da vidi nadu i perspektivu u RS i glasa u nedjelju.

- Ubijen je. Treba pokazati osjećaja prema žrtvi, porodici i smatramo da nije primjereno održavati skup to veče, a mnogo neprimjerenije je održavati to uz muzički orkestar i pjesmu. Ukoliko ima morala na drugoj strani, trebalo bi da razmisle da li da i oni održe stranački skup - rekao je Govedarica.

Iako je Govedarica sinoć u Prijedoru izjavio da bi održavanje stranačkog skupa 5. oktobra bilo "rizično", danas nije želio ništa konkretnije da pojasni o ovakvoj ocjeni.

Poručio je da, “kada pobijede on i Mladen Ivanić i formira se nova Vlada RS-a“, priroritet će biti rasvjetljavanje ubistva Davida Dragičevića

Borenović je rekao da je razumna, opravdana, ali i moralna odluka da odustanu od završnog skupa u Banjoj Luci.

- Tako pokazujemo da istina i pravda trebaju da dobiju zasluženo mjesto u RS-u. Učinićemo sve da ubrzo poslije izbora, sa novim čestitim profesionalcem u MUP-u RS-a, rasvijetlimo Davidovo ubistvo, otkrijemo ko su ubice i nalogodavci - rekao je Borenović.

Poručio je da će on u petak u 18 sati biti na Trgu Krajine na najavljenom okupljanju "Pravda za Davida".

Čavić je istakao da je postojala ozbiljna organizacija za stranački skup i da se očekivalo oko 10.000 članova i simpatizera.

- Imali smo namjeru da skup bude veličanstven, ali se u ovim danima nije desilo da tužilaštvo i MUP završe istragu, pa je ljudski da mi taj dan ne slavimo pobjedu na izborima, kada 200 metara odatle ljudi žale zbog smrti mladog čovjeka - istakao je Čavić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.