open-navfaktor-logo
search
Suđenje Sefiću
Otac Selme Agić: Ovo je pokazatelj s kim imamo posla, trojica su u zatvoru
Pravna zastupnica porodica stradalih djevojaka Adela Duraković izjavila je da vjeruje kako će ovo suđenje biti završeno za dva ili tri pretresa
03.07.2019. u 13:33
get url
text

Amir Agić, otac poginule djevojke Selme Agić, nakon današnjeg ročišta na kojem je ponovo počelo suđenje Sanjinu Sefiću i njegovim pomagačima, kazao je kako je ovo ročište "pokazatelj s kakvim osobama imaju posla".

Današnje ročište kasnilo je dva i po sata jer se nije znalo gdje je jedan od optužnih Amar Salihović, za kojeg se ispostavilo da je u KPZ-u Zenica na izdržavanju kazne zatvora, odakle je priveden u sud.

Agić je kazao i da je zadovoljan radom tužiteljice Jasminke Knežević. Podsjetimo, ranije je optužnicu u ovom slučaju zastupala tužiteljica Advija Hajdo Balta, protiv koje je podnesena disciplinska prijava jer se nije na vrijeme pripremila za završne riječi. 

- Očekujem maksimalnu kaznu. Imamo i novog svjedoka. Ovdje je riječ o sitnim kriminalcima koji su osuđivani, od kojih su trojica u zatvoru - kazao je, između ostalog, Agić.


Pravna zastupnica porodica stradalih djevojaka Adela Duraković izjavila je da je zadovoljna time što je tužilaštvo odvojilo nesporne dokaze od spornih zbog ekonomičnosti postupka, te da vjeruje kako će ovo suđenje biti završeno za dva ili tri pretresa.

Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "golfom 6" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

U istom predmetu, Dino Alić i Amar Salihović, optuženi su da su pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, a Saud Nišić za pomoć Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.