- Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili kako ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih poklonika vrhunskog sporta, tako i cjelokupne javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i poticaja vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljem mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh - saopćeno je iz Vlade HNK.

Pudar je, kako se navodi u saopćenju, zahvalio Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podršci koju Lani pruža Vlada HNK, uvjerljivo najsnažniji finansijski pokrovitelj mostarskoga sporta. Zajednički su iskazali uvjerenje u to kako od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će žitelje ovoga podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

- Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskog sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu a već tako uspješnu karijeru - kazao je Herceg ovom prilikom.

VEZANI TEKST - Velibor Pudar žestoko odgovorio premijeru HNK: Nemojte vi čestitati jer vama Lana ne znači ništa

Nakon što je Lana Pudar osvojila evropsko zlato u plivanju, njen otac Velibor Pudar žestoko je odgovorio premijeru Vlade HNK Nevenku Hercegu koji je čestitao Lani na uspjehu.

Herceg je poručio da će Lana uvijek u Vladi HNK imati prijatelja i partnera. Nakon toga Lanin je otac u svojoj objavi ime i prezime premijera napisao malim slovima ustvrdivši da je odbio da nagradi Lanu.

- Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vama Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje - napisao je između ostalog Pudar tada na svom Facebook profilu.