open-navfaktor-logo
search
Cijenjen u svijetu
Otac Lane Pudar ispričao anegdotu o Švabi: Ako je šef završio školu zajedno sa Osimom onda...
Smrt legendarnog Ivice Osima potresla je cijeli svijet, a poznate ličnosti se opraštaju od Švabe.
02.05.2022. u 20:27
get url
text

Tako je Velibor Pudar, otac mlade plivačice Lane, ispričao anegdotu u vezi Osima koji je pomogao saudijskom Al Ittihadu bez da je kročio u tu zemlju, piše N1.

- Godina je 2011. ja u akademiji Al Itihada iz Jeddaha zajedno sa rahmetli Salemom Halilhodžićem i Emirom Tufekom. Najavila se AFC (Azijska fudbalska federacija) da će doći u kontrolu radi licenciranja kluba za Ligu prvaka. Frka u klubu, sedam dana spremaju se papiri, ludnica.

VEZANI TEKST - Guardian o Ivici Osimu: Fudbalski gigant koji je dva puta odbio Real Madrid

Dođe kontrola u obilazak akademije, njih pet i među njima dvojica Japanaca i onako s vrata ugledaše mene od skoro dva metra i odmah upitaše odakle sam. Ja rekoh iz Bosne i Hercegovine, a on odmah upita znam li Ivicu Osima. Ja rekoh da znam i da je rahmetli Salem zajedno sa njim završio trenersku školu.

Kaže Japanac Salemu "a šta ti radiš ovdje?", kaže Salem "ja sam šef akademije". Japanac se okrenu i samo reče ostalima iz komisije "idemo odavde, ako je šef završio školu zajedno sa Osimom onda je ovdje sve u redu". I odoše. Naši nadređeni nisu mogli da vjeruju, poslije ovog događaja su pročitali svaki tekst o Švabi na koji su naišli.

Počivaj u miru legendo svjetskog fudbala - prisjetio se Pudar anegdote o legendarnom Osimu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.