open-navfaktor-logo
search
U samoizolaciji
Otac hospitaliziranog pacijenta peti potvrđeni slučaj koronavirusa u Bihaću
Otac već hospitaliziranog pacijenta u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" je peti pozitivan slučaj na koronavirus u gradu Bihaću.
23.03.2020. u 17:00
get url
text

- Od četiri jutros poslana nalaza u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, pozitivan je bio samo uzorak uzet od oca pacijenta, koji je već nekoliko dana hospitaliziran na Odjelu za infektivne bolesti. Kod njega za sada nema težih simptoma bolesti i nalazi se u kućnoj samoizolaciji - potvrdio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Dodao je kako je mlađi muškarac, koji radi posao taksiste i dalje u teškom stanju.

- U teškom je stanju, ali trenutno stabilan, odnosno nema pogoršanja njegove kliničke slike. Smješten je u izolatoriju infektivnog odjela i pod stalnim je nadzorom našeg ljekarskog tima. Nadam se da smo s njegovim ocem zatvorili taj klaster, s obzirom da su ostali testirani kontakti bili negativni - kazao je Havić.

Još dvije osobe pozitivne na koronavirus s područja grada Bihaća su u kućnoj samoizolaciji, s blažim simptomima bolesti. Prije dva dana desio se i prvi smrtni slučaj - sedamdesetsedmogodišnje žene iz Bihaća, koja je bila hronični srčani bolesnik.

Istaknuto je i kako je nalaz migranta, koji je jučer preminuo u Prihvatnom centru Miral u Velikoj Kladuši, bio negativan. Ovim je potvrđeno da osoba nije bila zaražena koronavirusom, pa će uzroci smrti državljanina Alžira biti utvrđeni naknadnom obdukcijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.